مراقبت از بدن, دردهای بدن, ورزش و مراقبت‌های آن

انواع باند کشی فشاری را بیشتر بشناسید

درباره نحوه بانداژ و انواع باند کشی فشاری

انواع باند کشی فشاری را بیشتر بشناسید

باند کشی فشاری:

باند کشی فشاری یک نوع باند است که برای ایجاد فشار بر روی یک ناحیه مشخص از بدن طراحی شده است. باند کشی از جمله لوازم ارتوپدی است که درسه نوع  فشار ضعیف ، فشار متوسط و فشار زیاد و در اندازه‌های گوناگون تولید می‌شود.

کاربرد:

این باند با ایجاد فشار یکنواخت بر روی عضو آسیب دیده از پیشرفت درد و التهاب جلوگیری می‌کند و به فرد یادآوری می‌کند که آن عضو فعالیت سنگین یا زیادی نداشته یاشد.

باندهای فشاری علاوه بر محافظت از آسیب و ضرب دیدگی اعضا و ایجاد فشار موضعی، جهت کنترل خونریزی بدون صدمه به گردش طبیعی خون هم به کار می‌روند، البته زخم ابتدا باید با گاز استریل پوشانده شود. باند کشی معمولا فاقد چسب بوده و بر روی زخمی بسته می‌شود که با یک لایه جاذب پوشانده شده  باشد. لایه جاذب ممکن است دارای چسب یا بدون چسب باشد.

این باند کمک می‌کند تا:

  • از ضربه مضاعف به عضو آسیب دیده جلوگیری شود
  • ورم کردن عضو کاهش پیدا کند
  • شکستگی یا آسیب استخوانی بهبود پیدا کند
  • رگ به رگ شدن و پیچ خوردگی عضو سریع تر بهبود یابد
  • پانسمان یا گاز را محکم نگه داشته و زخم دچار آلودگی نشود
  • کیسه یخ بر روی عضو آسیب دیده نگه داشته شود.

استفاده از باند کشی فشاری به جلوگیری از لخته شدن خون و بازگشت خون به سیاهرگ کمک می‌کند ، به همین دلیل است که اغلب به دنبال جراحی ، فشرده سازی درمانی توصیه می‌شود. بهبود جریان وریدی باعث تسریع در ترمیم زخم و کمک به جلوگیری از عفونت می‌شود. از آنجا که فشرده سازی تورم را محدود می‌کند ، می‌تواند ادم ( تورم ) اطراف زخم را نیز به حداقل برساند.

موارد استفاده و راهنمای انتخاب باند کشی فشاری

انواع باند کشی فشاری:

باندها بسته به عضو آسیب دیده و حجم آسیب اندازه‌های متفاوتی دارند که تمامی‌ این سایزها در فروشگاه تجهیزات پزشکی زیمانو قابل خرید است.

باند کشی 5 سانتی‌متری

این نوع باند بسیار پرکاربرد در مراکز درمانی و همینطور منازل است و در جعبه کمک‌های اولیه بسیاری از منازل وجود دارد. از این باند بیشتر جهت بستن اعضای باریک مثل مچ دست استفاده می‌شود. به دلیل کوچک و باریک بودن برای نگه‌داری کیسه یخ مناسب نیست.

باند کشی 7 سانتی‌متری

این باند برای نواحی بزرگتر از مچ دست مثل مچ پا یا در بعضی موارد مچ دست آقایان استفاده می‌شود و می‌توان کیسه‌ یخ کوچک را توسط آن نگه داشت.

باند کشی 10 سانتی‌متری

از باند کشی 10 سانتی‌متری برای عضوهای بزرگتر استفاده می‌شود. همچنین هنگامی که عضو دچار صدمه‌ای با وسعت زیاد باشد.

باند کشی 15 سانتی‌متری

در صورت داشتن آسیب زیاد یا تورم شدید، به باند پهن‌تری مثل این باند نیاز داریم تا عضو آسیب دیده کاملا پوشانده شود.

باند کشی 20 سانتی‌متری

جهت بستن آسیب یا زخم وسیع، و همچنین پوشاندن اعضای بزرگی مثل دور شکم، استفاده از باند 20 سانتی‌متری مناسب‌تر از سایر اندازه‌ها است.

نحوه بستن باند کشی بر روی عضو آسیب دیده

رول باند را به گونه‌ای در دست نگه دارید که شروع آن رو به بالا باشد. ( جهت راحت تر انجام دادن بانداژ )

باندپیچی را قبل از نقطه آسیب دیده شروع کنید و تا بعد از آن ادامه دهید تا مطمئن باشید عضو حتی در اثر جابه جایی باند، باز هم به خوبی پوشانده شده است.

با هر بار پیچیدن باند، نصف پهنای دور قبلی را هم پوشش دهید.

از گیره فلزی برای نگه داشتن باند استفاده کنید و توجه داشته باشید این گیره روی نقاطی که موجب اذیت شدن هستند ( مثل پشت زانو یا روی آن ) بسته نشود.

[ux_products ids=”23968,18378,2628,11238″]

نحوه بانداژ زخم:

اگر شما یا اطرافیانتان دچار زخمی با خونریزی شوید، می‌توانید از باند کشی فشاری استفاده کنید. اما قبل از این کار، اقدامات اولیه ای هستند که باید انجام دهید:

  • با اورژانس جهت کمک تماس بگیرید.
  • اگر لباس مانع بانداژ کردن زخم است، آن را از بدن جدا کنید.
  • سعی نکنید که زخم رابشویید یا چیزی که وارد زخم شده را بیرون بیاورید.
  • ناحیه زخم شده را با گاز استریل بپوشانید.
  • در صورت امکان از نوار پارچه ای برای بستن عضو ( به جز محل زخم ) استفاده کنید. دقت داشته باشید که بیش از حد محکم بستن آن موجب کبودی، قطع گردش خون و سردی عضو می‌شود.
  • از باند فشاری جهت محکم نگه داشتن پانسمان یا گاز استفاده کنید و بستن آن را چند سانتی‌متر بالاتر و پایین‌تر از محل زخم ادامه دهید.

نگه داشتن کیسه یخ با استفاده از باند کشی:

سرد نگه داشتن عضو گاهی اوقات برای کاهش درد و پیشگیری از تورم بسیار مفید است.

ابتدا مقداری از باند کشی را دور عضو مورد نظر بپیچید.

یخ را روی آن قرار داده و باند را چند دور روی آن بپیچید که جا به جا نشود.

هیچوقت پیش از بانداژ کیسه یخ را مستقیم روی عضو قرار ندهید، چون باعث یخ زدگی عضو می‌شود.

نکات مهم درباره باند فشاری:

از باند کشی بر روی زخم باز استفاده نکنید و حتما ابتدا آن را با گاز استریل بپوشانید.

سفت بستن بیش از حد باند باعث قطع جریان خون، ایجاد کبودی، سوزن سوزن شدن، کرخت شدن و سرد شدن عضو می‌شود، پس از انجام این کار پرهیز کنید. اگر این اتفاق افتاد، باند را باز کرده و هنگامی که عضو به حالت عادی برگشت دوباره باند پیچی کنید.

هنگام بانداژ زانو، توجه داشته باشید که شما باید بتوانید زانو را به راحتی خم کرده و دامنه حرکتی مفصل زانو بیش از حد کم نشود. بسیار محکم بستن زانو انجام کارهای روزمره مثل راه رفتن، استفاده از پله و نشستن و برخاستن از صندلی را برای فرد مشکل می‌کند.

اگر در زیر باند کشی از ژل سرد استفاده می‌کنید، پس از این که باند حالت کشسانی خود را از دست داد، آن را بشویید و بعد از خشک شدن مجددا از آن استفاده کنید.

نکات مهم استفاده و بستن باند کشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *