قند خون, کنترل قند خون

قند خون خطرناک چند است؟ (بررسی تمام سنین)

قند خون خطرناک چند است؟

قند خون خطرناک چند است؟

بسیاری از مردم جهان درگیر بیماری دیابت هستند. ابتلا به دیابت به دلایل وراثتی و همینطور رعایت نکردن سبک زندگی سالم، روز به روز در حال افزایش است. نکته قابل توجه این است که در جهان و همینطور در کشور ما، درصد زیادی از افراد مبتلا به دیابت هستند اما از آن هیچ اطلاعی ندارند. همچنین، علائم اولیه دیابت و افزایش قند خون به میزان کم، بسیاری از افراد را در مرحله پیش دیابت قرار می‌دهد که می‌بایست قبل از جدی شدن موضوع آن را کنترل کنند.

معمولا زمانی که به آزمایشگاه برای آزمایش خون مراجعه می‌کنید، میزان قند خون نیز یکی از موارد مهم است که باید مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که پزشک شما پیش دیابت یا دیابت را تشخیص دهد، شما نیاز دارید که به طور روزانه و در ساعات مشخص میزان قند خون خود را چک کنید.

برای این که اطلاعات دقیقی از افت و خیزهای قند خون خود داشته باشید، می‌بایست محدوده نرمال قند خون خود را بدانید. زمانی که میزان قند خون از محدوده نرمال یا قابل قبول فرا تر رود، هایپرگلایسمی یا افزایش شدید قند خون رخ می‌دهد. اما قند خون خطرناک چقدر است؟ با دیدن چه عددی متوجه شویم که قندمان در محدوده خطرناک قرار گرفته؟ اهمیت دانستن این که قند خون خطرناک چند است، به خاطر خطرات و پیامدهای بسیار سنگینی است که هایپرگلیسمی به وجود می‌آورد. خطرات بالا رفتن قند خون ممکن است آسیب هایی جبران ناپذیر به عروق، کلیه ها و سایر اندام ها وارد کند. پس ابتدا با نکات اولیه دیابت آشنا شویم و سپس محدوده خطر و عوارض قند خون بالا را بررسی کنیم.

اگر قند خون بالایی دارید، بهترین راه برای کاهش فوری آن، مصرف قوی ترین پایین آورنده قند خون است که شامل انواع میوه‌ها و دمنوش‌ها می‌شود. با مصرف این مواد غذایی می‌توانید قند خون خود را کنترل نمایید.

نوع میزان قند خون (mg/dL)
قند خون نرمال ۸۰ تا ۱۳۰
قند خون بالا و خطرناک بالاتر از ۱۳۰
هیپوگلیسمی سطح ۱ بین ۵۴ تا ۷۰
هیپوگلیسمی سطح ۲ کمتر از ۵۴
هیپوگلیسمی سطح ۳ افت قند خون شدید
کمای دیابتی ۶۰۰ و بیشتر از آن

ابتلا به دیابت چگونه رخ می‌دهد؟

دیابت یک عارضه متابولیسمی است که تحت تاثیر ترشح انسولین به وجود می‌آید. دیابت نوع یک و دو در برخی موارد با یکدیگر تفاوت دارند.

دیابت نوع یک، یک نوع بیماری خود ایمنی است که به علت ترشح ناکافی انسولین رخ می‌دهد. در این بیماری سلول های لواز المعده که موظف به ترشح انسولین هستند از بین می‌روند. هنگامی که این سلول ها تا حد زیادی از بین بروند، دیابت نوع یک نمایان می‌شود. نوع یک دیابت شیوع کمتری دارد.

دیابت نوع دو شایع ترین نوع دیابت در جهان است و معمولا افراد بالای 40 سال را درگیر می‌کند. مقاومت به انسولین و ناکارآمد بودن آن، به دیابت نوع دو می‌انجامد. این نوع دیابت معمولا با سبک زندگی و رژیم غذایی رابطه تنگاتنگی دارد.

پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاعات کامل تر به این مقاله هم سر بزنید:

دیابت نوع یک خطرناک است یا نوع دو؟

قند خون خطرناک چند است

از کجا متوجه شویم قند خون خطرناک چند است؟

برای این که دریابید قند خون خطرناک چند است، ابتدا باید عوامل مختلفی را بررسی کنید. موارد زیر، بر بازه نرمال قند خون و محدوده خطر آن تاثیر گذار هستند:

  • ابتلا یا عدم ابتلا به دیابت
  • نوع دیابت، مطالعه مقاله دیابت چیست؟ در این موضوع می‌تواند بسیار کمک کننده باشد(نوع یک، نوع دو، دیابت بارداری)
  • سن ابتلا
  • قند خون ناشتا یا غیر ناشتا

علاوه بر این، بسته به ویژگی های جسمانی هر شخص، ممکن است محدوده نرمال و محدوده خطر قند خون او کمی متفاوت باشد. اما به طور کلی، می‌توانیم سوال قند خون خطرناک چند است را با بررسی گروه های زیر پاسخ دهیم:

در افراد نرمال قند خون خطرناک چند است؟

در افرادی که مبتلا به دیابت نیستند، قند خون نرمال بین 72 تا 99 میلی گرم در دسی لیتر است. معمولا گفته می‌شود اگر قند خون ناشتای یک فرد نرمال به بالای عدد 100 برسد، نیازمند توجه و کنترل بیشتر قند خون است. این عدد معمولا خطر چندانی ندارد و فقط احتمال ابتلا به پیش دیابت را بالا تر می‌برد.

در افراد دیابتی قند خون خطرناک چند است؟

قند خون نرمال ناشتا در افراد دیابتی، عددی بین 80 تا 130 میلی گرم در دسی لیتر است. همچنین 2 ساعت بعد از صرف غذا، قند خون بالای 180 بسیار خطرناک است و نیازمند کنترل با روش هایی همچون تزریق انسولین می‌باشد. نوبت های تزریق انسولین و دوز تزریقی توسط پزشک شما مشخص می‌شود. دانستن این که چه میزان قند خون خطرناک است؟ برای افراد دیابتی مهمترین و اولین قدم است.

بیشتر بخوانید: بیماری کتواسیدوز دیابتی

در خانم های باردار قند خون خطرناک چند است؟

دیابت بارداری معمولا طی یک دوره کوتاه به وجود می‌آید و پس از زایمان از بین می‌رود. قند خون ناشتای بالای 95 می‌تواند با عوارض و خطراتی همراه باشد. همچنین 2 ساعت پس از صرف غذا، قند خون بالای 120 خطرناک بوده و ممکن است بر سلامت مادر و جنین تاثیرات مخربی بگذارد. عوارضی همچون فشار خون بالا مشکلات تنفسی، افسردگی پس از زایمان و بالا بودن وزن نوزاد از جمله این عوارض خطرناک است. همچنین دیابت در بارداری می‌تواند احتمال زایمان زودرس را نیز افزایش دهد که تاثیر منفی در سلامت مادر و جنین دارد.

برای مطلع شدن از قیمت نوار تست قند خون با قیمت سهمیه‌ای و خرید آن، می‌توانید از فروشگاه تجهیزات پزشکی زیمانو اقدام کنید.

در کودکان قند خون خطرناک چند است؟

  • کودکان زیر 5 سال: توجه به میزان قند خون در کودکان زیر 5 سال بسیار حساس و جدی است. در صورتی که قند خون کودک شما بیش از عدد 180 باشد نیازمند کنترل سریع آن هستید.
  • کودکان 5 الی 10 سال: محدوده خطر قند خون این کودکان از عدد 140 به بالا می‌باشد.
  • کودکان بالای 10 سال: قند خون بالای 120 در افراد بالای 10 سال خطرناک است.

بیشتر بخوانید: راه های پیشگیری از دیابت در کودکان

جدول میزان قند خون خطرناک

به نقل از وبسایت everyday health، به طور کلی، قند خون بالای 300 برای همه افراد خطرناک است. اگر بیشتر از دو بار پشت سر هم قند خون 300 به بالا را مشاهده کردید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

علائم بالا رفتن شدید قند خون چیست؟

بالا رفتن بیش از حد قند خون به هایپرگلیسمی نیز شناخته می‌شود. هنگامی که قند خون یک فرد دیابتی به شدت بالا می‌رود (بالای 180 بعد از صرف غذا) علائم زیر نمایان می‌شوند:

  • تاری دید
  • سرگیجه
  • احساس ضعف شدید و بی حالی
  • ضربان بسیار سریع

انتخاب و داشتن بهترین دستگاه تست قند خون خانگی که سطح قند خون شما را به صورت دقیق گزارش دهد، در این مورد بسیار کمک کننده است.

خطر و عوارض قند خون بالا چیست؟

در صورتی که افزایش شدید قند خون را کنترل نکنید، خطرات جدی تری به دنبال آن پدید می‌آید:

  • اختلالات بسیار شدید در عروق و مشکلات قلبی و عروقی
  • افزایش فشار خون و ابتلا به فشار خون بالا
  • نارسایی کلیوی
  • مشکلات چشمی و کاهش بینایی
  • کمای دیابتیک

همه این موارد باعث می‌شود تا به اهمیت پرسش قند خون بالا چند است؟ پی ببرید و به طور جدی دیابت خود را کنترل کنید.

پایین آوردن سریع قند خون

چگونه از بالا رفتن شدید قند خون جلوگیری کنیم؟

مداوم قند خون خود را کنترل کنید

امروزه کنترل قند خون در خانه به راحتی به وسیله دستگاه قند خون امکان پذیر است. طبق یک برنامه مشخص و به کمک نوار تست قند خون، قند خون ناشتا، پس از غذا و قبل از خواب را اندازه گیری و ثبت کنید. در صورتی که افت و خیز قند خون شما شدید است، می‌توانید در یک بازه زمانی مشخص با از سنسور قند خون استفاده کنید. این دستگاه به طور 24 ساعته و بدون سوزن نتیجه قند خون شما را روی موبایل شما مشخص می‌کند.

تزریق انسولین تجویز شده را جدی بگیرید

در صورتی که تجویز پزشک برای شما استفاده از انسولین است، تزریق آن را در ساعات دقیق و با دوز دقیق انجام دهید. این کار اغلب با سرنگ انسولین انجام می‌شود که ظریف و دارای سوزن نازک است. ممکن است به خاطر سوزن، درد تزریق و خونریزی، تزریق را پشت گوش بیندازید. برای حل این مشکل می‌توانید از دستگاه تزریق انسولین بدون سوزن اینسوجت insujet استفاده کنید.

رژیم غذایی خود را رعایت کنید

سعی کنید در وعده های غذایی خود، 50 درصد سهم  بشقاب را برای سبزیجات در نظر بگیرید. نصف دیگر بشقاب را به 25 درصد کربوهیدرات و 25 درصد پروتئین اختصاص دهید. از غلات کامل به جای نان سفید استفاده کنید. رعایت بهترین رژیم غذایی برای دیابتی ها می‌تواند تا حدود زیادی قند خون شما را کنترل کند و از افزایش خطرناک آن جلوگیری کند.

مراجعه منظم به پزشک غدد را فراموش نکنید

فراموش نکنید که پزشک شما، بیش از هر شخص دیگری می‌تواند بهترین راهکارها را به شما ارائه دهد. میزان مصرف قرص یا انسولین را فقط از او بپرسید و به طور خودسرانه دوز مصرف خود را کم و زیاد نکنید.

سوالات متداول

آیا قند خون ۳۰۰ خطرناک است؟

بله، به طور کلی تمامی منابع معتبر، قند خون بالای 300 را خطرناک برای همه افراد می‌دانند.

قند خون از چند به بالا خطرناک است؟

قند خون ناشتای بالای  100 در افراد نرمال و بالای 130 در افراد دیابتی، در محدوده ای قرار می‌گیرد که باید آن را بیشتر کنترل کنید. اگر قند خون ناشتا از این میزان بالاتر برود، ممکن است خطرناک شود.

3 دیدگاه در “قند خون خطرناک چند است؟ (بررسی تمام سنین)

  1. مصطفی گفت:

    چند سال پیش که آزمایش قند خون میدادم همیشه بین 80 تا 90 بود ولی الان به حدود 100 رسیده و به مرز پیش دیابت رسیدم. ولی یکم مصرف پروتئین رو بیشتر کردم و خداروشکر تا الان کنترل شده.

  2. علیرضا گفت:

    قند خون بالای ۳۰۰ برای چه افرادی خطرناک است؟

    1. Mohammadreza.sh گفت:

      با سلام. قند خون بالای ۳۰۰ برای همه افراد در تمامی سنین خطرناک است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *