سرتیتر مطالب
علت درد در ناحیه گودی کمر
انتخاب سبک زندگی متفاوت و افزایش روزمره ی دورکاری ها باعث کاهش تحرک، نشستن های طولانی مدت و ایجاد دردهایی نظیر درد در ناحیه گودی کمر میشود. وجود این درد میتواند تاثیر بسیار بدی بر بازدهی فرد داشته باشد و بهتر است فورا به آن رسیدگی شود. اگرچه این علت درد در ناحیه گودی کمر متفاوت و نیازمند بررسی است، اما اولین علت ایجاد آن گودی کمر بیشتر از حد نرمال میباشد. پس ابتدا بپردازیم به این موضوع که گودی کمر دقیقا چیست و چگونه میتوان با آن کنار آمد؟
در این مقاله به علت ایجاد درد در ناحیه گودی کمر و راه حل درمان آن میپردازیم اگر این موضوع شما را نیز درگیر کرده است، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
گودی کمر چیست؟
زمانی که انحنای ستون فقرات بدن از حالت نرمال خود خارج و در قسمت کمر به جلو تمایل پیدا میکند، گودی کمر ایجاد میشود. عوامل مختلفی از جمله ضعف عضلات، فرم بدن و ژنتیک در ایجاد این اختلال موثر هستند. داشتن گودی کمر باعث افزایش فشار به کمر و ایجاد درد خواهد شد. وجود گودی کمر در کودکان عموما با افزایش سن بهبود مییابد، اما این عارصه در بزرگسالی به همین راحتی درمان نمیشود، یکی از موارد ایجاد گودی کمر ضعف در عضلات شکم و پشت میباشد، به همین علت گودی کمر خفیف در بزرگسالی با انجام یکسری حرکات ورزشی تقویت کننده پشت و شکم تا حد زیادی بهبود مییابد.
علت درد در ناحیه گودی کمر چیست؟
اکثر دردهای کمری با درمانهای خانگی و استراحت ظرف مدت یک ماه بهبود مییابند. اما در صورت عدم بهبودی لازم است به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه نمایید و منشا این دردها را بیابید، زیرا موارد دیگری از جمله دیسک کمر، آرتروز، فشار عضله یا کشیدگی رباط در ایجاد درد مزمن در ناحیه گودی کمر موثر هستند که نیازمند درمان توسط فرد متخصص یا جراحی دارند.
چگونه میتوان درد در ناحیه گودی کمر را درمان کرد؟
همانطور که گفتیم این درد اگر حاد و مزمن باشد، نیازمند بررسی دقیق تر توسط پزشک متخصص است، از اصلی ترین علل ایجاد درد مزمن در ناحیه گودی کمر، دیسک کمر، دژنراتیو (نوعی بیماری که باعث فرسایش بافت ها و اندام ها در طول زمان میشود.) و بیماری های آرتروزی میباشد که ممکن است نیازمند جراحی باشد. اما راه های دیگری برای درمان درد در ناحیه کمر وجود دارد، از جمله این راهکارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ورزش
- فیزیوتراپی
- داروهای مسکن
- دارو درمانی
- استفاده از کمربند طبی (میتوانید از داروخانه ها و تجهیزات پزشکی خریداری نمایید)
- تناسب اندام
- ورزش های کششی
- ماساژ
- پیاده روی به صورت روزانه
- انتخاب کفش مناسب (کفش های طبی گزینه مناسبی هستند)
درمان خانگی درد در ناحیه گودی کمر
از درمان های خانگی رفع درد در ناحیه گودی کمر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- چسب درد
- استفاده از کیسه آب گرم و کمپرس سرد
- انجام حرکات ورزشی ساده به صورت روزانه
- استراحت
ورزش برای درد در ناحیه گودی کمر
یکی از موارد موثر در درمان کمر درد و به خصوص درد در ناحیه کمر انجام یکسری حرکات ورزشی ساده به صورت روزانه است. پیشنهاد میکنیم این حرکات را به صورت روتین انجام دهید تا متوجه کاهش درد در ناحیه گودی کمک خود شوید.
پلانک
این حرکت را 8 تا 10 بار تکرار کنید و هر بار به مدت 10 تا 15 ثانیه در حرکت بمانید.
پل
این حرکت را 8 تا 10 بار تکرار کنید و هر بار به مدت 5 تا 10 ثانیه در حرکت بمانید.
حرکت گربه
این حرکت را 3 تا 5 بار تکرار کنید و هر بار بین 3 تا 5 ثانیه مکث کنید.
خوابیدن راحت با درد در ناحیه گودی کمر
اولین قدم برای کاهش و از بین بردن دردهای مزمن، ایجاد تغییر در سبک زندگی است. این تغییر لازم است در تمام رفتارها از جمله نحوه ی نشستن و خوابیدن نیز جاری شود که در این بخش نکاتی موثر در ارتباط با کاهش فشار بر گودی کمر در هنگام خواب خواهیم گفت.
- توصیه میشود به پهلو بخوابید و زیر زانو یک بالشت کوچک قرار دهید.
- استفاده از بالش طبی برای قرار گیری گردن در راستای درست نیز در کاهش فشار وارد شده به کمر موثر است.
حرف آخر
علت های مختلفی برای وجود درد در ناحیه گودی کمر وجود دارد که داشتن گودی کمر شدید میتواند این دردها را شدید کند. وجود درد در قدم اول نگران کننده نیست و میتواند به علت نشستن های نادرست و سبک زندگی غلط باشد، اما اگر این درد ادامه پیدا کرد مراجعه به پزشک متخصص و پیدا کردن علت درد ضروری است.
ممنون که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، لطفا بازخورد خود در رابطه با این مقاله را در قسمت نظرات یادداشت و ارسال بفرمایید.
سپاسگزارم، بخصوص ورزش های توصیه شده عالی هستند.
ممنون از لطف شما و خوشحالیم که این مطلب برای شما مفید بوده