درمان زخم, دیابت, کنترل زخم

نحوه شستشو و پانسمان زخم دیابتی (بررسی با جزئیات)

نحوه شستشو و پانسمان زخم دیابتی

دیابت جزو بیماری های خاموشی می باشد که به مرور زمان می تواند مشکلات بسیار زیادی را برای فرد بیمار به وجود آورد. بر اساس تحقیقاتی که در چند سال گذشته انجام شده، محققان متوجه شدند که مبتلایان به بیماری دیابت همواره در معرض ابتلا به زخم های متعدد می باشند. به عنوان مثال زخم پای دیابتی و عفونت ناشی از آن جزو یکی از عوارض بسیار شایع در بیماران دیابتی است. زخم پای دیابتی می تواند احتمال بستری شدن بیماران را تا حدود بسیار زیادی بالا برده و در صورت درمان نشدن، سبب قطع عضو فرد نیز شود. درصد قابل توجهی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند دچار این زخم ها شده و به مرور زمان نیازمند جراحی نیز می شوند. پس شما اگر با نحوه شستشو و پانسمان زخم دیابتی آشنایی پیدا کنید می توانید از به وجود آمدن چنین مشکلی جلوگیری نمایید.

جلوگیری از ایجاد زخم دیابتی

معرفی روش درمانی زخم دیابتی

یکی از روش‌ های بسیار عالی برای درمان چنین مشکلی کنترل کردن دیابت می باشد تا جایی که امکان دارد باید از به وجود آمدن زخم های دیابتی جلوگیری نمایید اما ناگزیر ممکن است این زخم ها در بدن افراد به وجود آیند. در صورت آشنایی داشتن با شستشو و پانسمان زخم می توانید از عفونی شدن آن ها تا حدود زیادی جلوگیری نمایید. حال با ما همراه باشید تا در رابطه با نحوه شستشو و پانسمان زخم دیابتی صحبت کرده و اطلاعات کامل و جامعی را به شما ارائه دهیم.

چگونه زخم پای دیابتی را شستشو دهیم؟

شاید این سوال پیش بیاید که نحوه شستشو و پانسمان زخم دیابتی به چه صورت است. شما برای زخم دیابتی می توانید از محلول های پاک کننده مناسب استفاده کنید. به عنوان مثال سالین نرمال یک ضدعفونی کننده بسیار عالی برای شستشوی زخم پای دیابتی می باشد. این محلول می تواند از رشد باکتری ها تا حدود زیادی جلوگیری کرده و رشد آن ها را متوقف کند. همچنین شوینده ها و مواد ضدعفونی‌ کننده دیگری نیز وجود دارند که افراد می‌ توانند از آن ها برای از بین بردن باکتری  زخم ها استفاده کنند. بهتر است ابتدا محلول های ضدعفونی کننده را به وسیله سواب بر روی زخم قرار دهید. همچنین می توانید محلول ها را بر روی زخم اسپری کنید. اگر افراد دچار زخم پای دیابتی شده باشند می توانند پای خود را درون یک سطل یا لگن مخصوص قرار داده و محلول تمیز کننده را به طور کامل و مستقیم بر روی زخم پای خود بریزند.

مراحل پیشرفت زخم دیابتی

البته ممکن است این روش سبب آزردگی فرد نیز شود و سوزش شدیدی را در زخم پای او ایجاد کند. پماد های زیادی نیز برای درمان این زخم وجود دارند. این پماد ها شامل پماد های ضد باکتریال می باشند که می توانند زخم افراد دیابتی را تمیز نگه دارند. در نظر داشته باشید که ضدعفونی کردن زخم افراد دیابتی از اهمیت زیادی برخوردار است. شما ابتدا باید محلول ضدعفونی کننده و پاکسازی کننده قوی و مناسب این زخم ها را تهیه کرده و سپس محل زخم شده را به صورت کامل با این محلول ها شستشو دهید. به این صورت می‌ توانید هرگونه آلودگی و میکروب را از روی سطح زخم پاک نمایید. سپس با استفاده از پماد های مخصوص ضد باکتری، محل زخم را به صورت کامل تمیز کنید. در این صورت خیالتان در رابطه با پاک شدن هر نوع میکروب و آلودگی از روی زخم راحت می شود.

نحوه شستشو و پانسمان زخم دیابتی راحت می باشد. پس از تمام شدن این مراحل می توانید پانسمان مخصوص را بر روی زخم قرار دهید تا از ورود میکروب و آلودگی مجدد بر روی زخم جلوگیری نمایید.

 

نحوه تعویض کردن چسب پانسمان افراد دیابتی

در نظر داشته باشید قبل از تعویض پانسمان زخم دیابتی باید یک سری وسایل پانسمان را در دسترس داشته باشید تا بتوانید راحت تر این کار را انجام دهید. نحوه شستشو و پانسمان زخم دیابتی بسیار راحت می باشد. شما با یک الی دو بار انجام دادن این کار می توانید به صورت کامل آن را فرا بگیرید. برای تعویض پانسمان افراد دیابتی شما نیاز به دستکش، گاز استریل، چسب پانسمان یا چسب زخم، قیچی، مواد محافظتی، آب معمولی برای تمیز کردن زخم، کیسه و سینی دارید. ابتدا قبل از هر کاری دست های خود را به صورت کامل بشویید تا دست های شما عاری از هرگونه میکروب و آلودگی شوند. اگر به این نکته توجه نکنید ممکن است میکروب و آلودگی از دست های شما وارد زخم شده و مشکلات بیشتری به وجود آید. برای تعویض چسب زخم جدید ابتدا باید چسب زخم کثیف را از روی محل برداشته و آن را درون کیسه مخصوص قرار دهید.

شرح زخم پای دیابتی

در نظر داشته باشید که اگر چسب زخم قدیمی به محل زخم چسبیده باشد، آن را به هیچ عنوان نکشید. بهتر است آن را با آب خیس کرده تا خودش جدا شود. سپس محل زخم را با آب معمولی شستشو دهید. می توانید در این مرحله از مواد پاک کننده و ضد باکتری نظیر بتادین و اسپری ضد عفونی کننده زخم نیز استفاده کنید. بعد از مالیدن پماد های مخصوص، پانسمان جدید را از درون بسته خود خارج کرده و بر روی پوست اطراف زخم قرار دهید. در نظر داشته باشید قبل از قرار دادن پانسمان از تمیز بودن زخم و پوست اطراف آن اطمینان حاصل نمایید. شستشوی زخم دیابتی با بتادین می‌تواند زخم پای شما را از باکتری‌ها پاک کند و پس از استفاده از پمادهای مخصوص، با خیال راحت اقدام به پانسمان زخم دیابتی کنید زیرا بتادین می‌تواند بهترین محلول شستشوی زخم پای دیابتی باشد.

روش های مراقبتی از پا

در مطالب بالا با نحوه شستشو و پانسمان زخم دیابتی ناشی از نوروپاتی دیابتی یا انواع دیگر دیابت‌ها آشنا شدیم‌. در نظر داشته باشید که پای افراد دیابتی بسیار مستعد زخم می باشد‌. شما برای جلوگیری از این مشکل می توانید پای خود را مرتب مرطوب نگه دارید. استفاده از کرم های نرم کننده و مرطوب کننده پا یک راه بسیار عالی برای جلوگیری از این مشکل می باشد. روش بعدی کنترل کردن سطح گلوکز خون است. اگر سطح گلوکز خون از حد طبیعی بالاتر برود، ترمیم زخم و مبارزه با عفونت‌ ها طولانی‌ تر می‌ شود. پس با کنترل سطح گلوکز می توانید از به وجود آمدن این مشکل تا حدود زیادی جلوگیری کنید. در نظر داشته باشید که بهتر است به علامت ها و هشدار ها توجه کنید.

پانسمان کردن زخم پای دیابتی

به عنوان مثال قرمزی اطراف زخم یک عامل بسیار مهم می باشد. همچنین گرم بودن زخم، التهاب و سفتی، ایجاد بوی زننده، ایجاد ترشح سبز یا زرد و … جزو عواملی می باشند که نشان دهنده عفونت شدید هستند.  اگر محل زخم شما گرم تر از سایر نقاط دیگر باشد و خیسی زخم بسیار افزایش پیدا کرده و زخم روز به روز بزرگتر  شود و دمای بدن شما در حال افزایش باشد ۱۰۰%  زخم شما دچار عفونت شده است. در این صورت باید به پزشک مراجعه کرده تا بتوانید از به وجود آمدن مشکلات بیشتر جلوگیری کرده و عفونت زخم خود را درمان کنید.

دقت داشته باشید که در صورت وجود زخم در پاها، باید با استفاده از بهترین پانسمان برای زخم پای دیابتی، درمان خود را سریعا آغاز کنید تا دچار قطع عضو نشوید.

روش های جلوگیری از زخم پای دیابتی

در نظر داشته باشید که شما با اصلاح سبک زندگی تا حدود زیادی می توانید به کنترل دیابت و جلوگیری از این بیماری کمک کنید. به عنوان مثال تغذیه و عادات غذایی خوب، کاهش فشارخون، عدم استفاده از دخانیات مانند سیگار و قلیان و متعادل نگه داشتن سطح گلوکز خون سبب می شود تا شما بتوانید از به وجود آمدن این مشکلات جلوگیری نمایید. بهتر است اگر به دیابت مبتلا هستید پای خود را روزانه بررسی کنید زیرا افرادی که به دیابت مبتلا هستند بیشتر از افراد دیگر در معرض به وجود آمدن زخم پای دیابتی می باشند. شما می‌ توانید پاهای خود را حداقل یک بار در روز درون آب ولرم قرار دهید و سپس خشک کنید. خشک کردن بین انگشتان پا بسیار اهمیت دارد و باید به این نکته توجه کنید. اگر از جوراب استفاده می‌کنید بهتر است روزانه جوراب خود را تعویض کرده و آن را شستشو دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *