زیبایی

عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟

عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟

عمل بینی یا رینوپلاستی، محبوب ترین عمل جراحی پلاستیک در ایران و بسیاری از نقاط جهان است. طبق آمارها، سالانه حدود 25 هزار نفر در کشور ما عمل بینی انجام می‌دهند. این آمار نشان می‌دهد که تعداد زیادی از بانوان و آقایان، تمایل دارند تا با استفاده از عمل بینی، در فرم بینی خود تغییر ایجاد کنند.

معمولا انجام عمل بینی تحت تاثیر معیارهای زیبایی شناسی که بین مردم رایج است انجام می‌شود. عوامل دیگری نیز همچون انحراف یا شکستگی بینی ممکن است باعث شود تا بینی نیاز به جراحی داشته باشد.

این عمل جزو عمل های زیبایی و دلبخواهی به حساب می‌آید. به همین علت ممکن است برخی افراد آن را به اندازه یک عمل جراحی قلب یا مغز جدی نگیرند. البته که ریسک خطر و عوارض در برخی عمل ها و برای برخی بیماری ها بالاتر است؛ اما نباید فراموش کنید که نکات قبل از عمل بینی هم، به اندازه هر جراحی دیگری حائز اهمیت می‌باشد.

به همین علت است که برای بسیاری از افراد این سوال پیش می‌آید: « عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟» اگر شما یا اطرافیانتان قصد عمل بینی دارید، این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

 

گسترش جراحی های زیبایی در دنیای مدرن امروزی

پیشرفت علم و تکنولوژی بزرگترین تاثیر خود را در دنیای پزشکی داشته است. شاخه پزشکی به کمک علم روز دنیا توانسته حوزه فعالیت خود را وسیعتر کند. اگرچه در گذشته پزشکی تنها برای درمان دردها و زخم ها کاربرد داشت، اما با گذشت زمان، این علم آنقدر گسترده شد که توانست در چهره طبیعی انسان نیز دخالت کند. امروزه می توان علاوه بر درمان، از علم پزشکی برای تغییر چهره و اجزای طبیعی صورت انسان نیز استفاده کرد. پزشکان زیبایی به کمک ابزار جراحی به راحتی در چهره انسان تغییر ایجاد کرده و علاوه بر ایجاد زیبایی، عیوب چهره ی انسان را نیز برطرف می کنند.

پیشرفت تکنولوژی به پزشکان کمک کرده تا با استفاده از ابزار به‌روز و مدرن، به انجام عمل های زیبایی مختلف بپردازند. بطور مثال، استفاده از استپلر پوستی برای نزدیک کردن لبه های زخم به یکدیگر بسیار مناسب بوده و توانسته جای بخیه را در زخم ها بگیرد.

عمل بینی؛ پرطرفدارترین جراحی زیبایی در دنیا

در میان طیف وسیعی از جراحی های زیبایی، عمل بینی بسیار پرطرفدار بوده و توجه بسیاری از علاقه‌مندان به زیبایی را به خود جلب کرده است. عمل بینی، در میان جراحی های زیبایی رتبه اول را داشته و هر ساله افراد زیادی به دلیل مشکلات تنفسی یا به منظور افزایش زیبایی چهره خود، این عمل را تحت نظر بهترین و متبحرترین پزشکان زیبایی انجام می دهند. عمل بینی اگر به صورت علمی انجام پذیرد، بهترین تاثیر را در چهره افراد خواهد داشت. اما سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟ برای یافتن پاسخ این سوال، با ما همراه باشید.

عمل بینی پر طرفدار ترین عمل زیبایی

از کجا بفهمیم عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟

حتی اگر در سلامت کامل هستنید، قبل از اقدام به عمل بینی، نیاز دارید تا یک یا چند جلسه با جراح بینی خود مشورت کنید. پزشک شما می‌بایست به طور کامل از شما در مورد سابقه بیماری و تجربه های گذشته بپرسد. اما انجام این کار به تنهایی کافی نیست. انجام یک سری آزمایش های خاص معمولا توسط پزشک تجویز می‌شود. بررسی نتایج این آزمایش ها برای تایید صلاحیت عمل بینی ضروری است:

آزمایش خون

این آزمایش مانند همیشه یک روند روتین دارد و طی خونگیری عوامل مختلفی از جمله موارد زیر را مشخص می‌کند:

  • diff برای ابتلا به کم خونی و فقر آهن
  • FBS یا همان قند خون ناشتا
  • مشکل انعقاد خون
  • انواع عفونت
  • هپاتیت و HIV

رادیولوژی و اسکن ریه

برای اطمینان از سلامت سیستم تنفسی، معمولا پزشک بررسی از طریق رادیولوژی و اسکن را نیز تجویز می‌کند. این آزمایش برای افراد سیگاری یا دارای سابقه بیماری تنفسی ضروری و بسیار مهم است.

الکتروکاردیوگرافی یا همان ECG

چکاپ سلامت قلب و ضربان قلب یکی از عواملی است که بیماران قلبی باید آن را انجام دهند. توصیه می‌شود افراد بالای 40 سال قبل عمل بینی از سلامت قلب خود اطمینان حاصل کنند. سلامت قلب یکی از ضروری ترین فاکتورهای سلامتی است که برای هر نوع عمل جراحی ای باید به آن توجه داشته باشید.

آزمایش بارداری

در برخی موارد پزشک قبل از عمل رینوپلاستی (عمل بینی ) انجام این تست را برای بانوان تجویز می‌کند. زیرا انجام عمل بینی در دوران بارداری ممنوع است. عمل بینی و به طور کل بیهوشی بر سلامت جنین تاثیر مخرب و گاه بسیار خطرناکی دارد.

 

عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟

انجام آزمایش های بالا کمک می‌کند تا پزشک مشخص کند فرد مناسب انجام عمل بینی هست یا خیر. به عنوان مثال اگر فردی با آزمایش خون متوجه مشکل انعقاد خون شود، نمی‌تواند عمل های جراحی را انجام دهد و باید ابتدا درمان بیماری را در اولویت قرار دهد. اما به طور کلی، برخی گروه ها هستند که ریسک عمل جراحی بینی در آن ها بالاتر از افراد دیگر است:

افراد مبتلا به بیماری های خاص

برخی از بیماری ها، تداخل شدیدی با انجام بیهوشی و عمل های جراحی دارند. به عنوان مثال بیماران هموفیلی که مشکل انعقاد خون دارند، قبل از عمل بینی حتما باید با پزشک مربوطه این مسئله را در میان بگذارند. اگر میزان غلظت خون فردی کمتر از 10 باشد، انجام عمل بینی عوارض خطرناکی به همراه دارد.  علاوه بر مشکلات انعقاد خون، ابتلا به بیماری های زیر نیز ممکن است سلامت فرد را در ریسک بزرگی قرار دهد:

  • کم خونی : طی هر عمل جراحی از جمله عمل بینی، مقداری خون بدن از دست می‌رود. به همین علت است که همیشه گفته می‌شود انجام جراحی افراد مبتلا به کم خونی، کاری پر ریسک است. البته اگر میزان کم خونی ( که با آزمایش خون مشخص می‌شود ) به خوبی قابل کنترل باشد، ممکن است پزشک اجازه عمل را بدهد.
  • دیابت: افراد مبتلا به دیابت به سرعت نوسانات قند خون را تجربه می‌کنند. این موضوع ممکن است بعد از عمل بینی مشکلاتی را به وجود بیاورد. همچنین دیر ترمیم شدن زخم نیز یکی از دلایل منع عمل برای این افراد است. مانند کم خونی، اگر دیابت نیز در وضعیت غیر حاد و “تحت کنترل” باشد، ممکن است منعی برای عمل وجود نداشته باشد. اجازه عمل در این گونه بیماری ها به شدت به میزان کنترل آن بیماری بستگی دارد.
  • مشکلات قلبی: داروهای بیهوشی که در اتاق عمل استفاده می‌شود، برای برخی بیماران قلبی مضر و خطرناک است. بنابراین توصیه می‌شود هر گونه مشکل قلبی را با پزشک خود مطرح کنید.
  • مشکلات تنفسی: هر گونه اختلالات ریوی و همینطور گرفتگی مجرای تنفسی، بعد از اتمام عمل، خطرات جدی در پیش دارد.

افرادی که سن مناسب برای عمل بینی را ندارند

تا زمانی که غضروف بینی به طور کامل رشد نکرده، انجام عمل بینی کاری بسیار اشتباه است. به همین خاطر سن مناسب برای خانم ها بالای 16 سال و برای آقایان بالای 18 سال است. اگر عمل بینی قبل از بلوغ کامل انجام شود، تغییرات فیزیکی می‌تواند فرم بینی را به طور کلی تغییر دهد و بینی برای صورت نامناسب باشد. علاوه بر این، تصمیم برای جراحی بینی قبل از این سن ممکن است ناشی از هیجانات نوجوانی و تصمیمی غیر منطقی باشد. معمولا 20 تا 30 سالگی بهترین سن برای عمل بینی است.

خانم های باردار

انجام عمل بینی در دوران بارداری به هیچ عنوان جایز نیست. بیهوشی و انواع داروهای پس از عمل، تاثیر مخربی بر سلامت و رشد جنین دارد. حتی ممکن است خطر از دست دادن جنین در پی عمل جراحی وجود داشته باشد.

آیا عمل بینی گوشتی خطرناک است؟

بینی های گوشتی دارای پوست ضخیم تر و چرب تر هستند. همچنین ضخامت پره های بینی بیشتر و غضروف آن کمی ضعیف تر است. به دلیل این ضخامت پوستی و سعی در باریک نشدن غضروف، عمل بینی گوشتی کمی پر چالش تر و ورم آن نیز کمی بیشتر است. همچنین استفاده از چسب بینی نیز اهمیت و دقت بالاتری نیاز دارد. اما این مهارت پزشک است که تعیین می‌کند عمل بینی خطرناک و مشکل زا باشد یا خیر. بنابراین با مراجعه به پزشک خوب و متبحر، هر نوع بینی به راحتی عمل می‌شود.

خطر جراحی بینی گوشتی

عوارض عمل بینی؛ عاملی برای تردید در انجام این عمل

حال که دریافتیم عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است، باید بدانیم که این نوع عمل دارای عوارضی نیز می باشد. مسلما، هر عمل زیبایی، در کنار مزیت هایی که دارد، از معایبی نیز برخوردار می باشد. عمل بینی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و برای همه افراد توصیه نمی شود. عوارض بیشمار این نوع عمل زیبایی و طولانی بودن دوره نقاهت آن، بسیاری از افراد را بر آن داشته تا با علم و آگاهی کافی قدم در این راه بگذارند. چیزی که بیشتر از عمل بینی اهمیت دارد، مراقبت های بالینیِ پس از انجام عمل است.

به هر حال، عمل بینی دارای عوارضی از قبیل ورم و کبودی، بی حسی، زخم داخل بینی، عفونت، هماتوما و خونریزی می باشد. حتی در مواردی، ممکن است عمل در مرحله اول موفقیت آمیز نبوده و فرد نیاز به عمل مجدد داشته باشد. البته انجام عمل نزد پزشکان مجرب می تواند تا حدودی از شدت این عوارض بکاهد؛ بطور مثال، یک پزشک حاذق می داند که استفاده از نخ بخیه بهداشتی و استاندارد، می تواند از عفونت های آتی در نواحی بینی جلوگیری کند.

مرگ بر اثر جراحی بینی

تا اینجا به سوال ” عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟” پاسخ دادیم. اما شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید جراحی بینی در مواردی می تواند باعث مرگ افراد شود. همانطور که میدانید عمل بینی با بیهوشی همراه بوده و ریسکِ به هوش آمدن پس از عمل، همواره همراه فرد خواهد بود. به غیر از پایان نیافتن بیهوشی پس از عمل، عواملی مانند عفونت نیز می توانند احتمال مرگ را در افرادی که عمل بینی داشته اند، افزایش دهد. برای پیشگیری از عفونت، تمیز نگهداشتن محل زخم بسیار اهمیت دارد. بعلاوه، پزشک جراح باید از ابزار بهداشتی مانند دستکش جراحی استریل استفاده نماید تا از ورود هر نوع آلودگی به محل جراحی شده جلوگیری کند.

مشکل دیگری که ممکن است در حین عمل بینی فرد به آن دچار شود، تب بالا در هنگام بیهوشی است. واکنش بیمار به داروهای بیهوشی، می تواند سیستم ایمنی بدن او را تحت تاثیر قرار دهد. در صورت بروز این مشکل، متخصص بیهوشی می تواند به بیمار کمک کرده و احتمال مرگ را به صورت چشمگیری کاهش دهد. وجود مشکلات زمینه ای مانند دیابت و بیماری قلبی و عروقی نیز می تواند احتمال مرگ پس از عمل جراحی را افزایش دهد.

عوارض عمل جراحی بینی

توصیه هایی برای انجام جراحی بینی

اولین نکته ای که در جراحی بینی باید به آن توجه نمود، انتخاب پزشکی حاذق و مجرب است. انجام عمل جراحی باید زیر نظر پزشکان باتجربه انجام شود. علاوه بر این، استفاده از تجربه سایر بیماران نیز می تواند بسیار مفید باشد. همچنین، افرادی که قصد انجام جراحی بینی را دارند، باید با خطرات و عوارض این نوع عمل کاملا آشنایی داشته باشند و با آگاهی کامل نسبت به این موضوع اقدام به انجام عمل بینی کنند. بعلاوه، بهتر است بیماران پس از انجام عمل، به توصیه های پزشک به طور کامل عمل کرده و دوران نقاهت را به سلامت پشت سر بگذارند. همچنین، انجام چکاپ پس از عمل بینی، می تواند به بیمار در بهبودی کامل کمک کند.

سخن پایانی

دریافتن این موضوع که عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است، موضوعی بسیار مهم و جدی است. دانستن موارد منع جراحی بینی، می‌تواند ریسک به خطر افتادن سلامتی را کاهش دهد. امروزه با توجه به پیشرفت علم، تجهیزات پزشکی و همینطور مهارت بالای پزشکان، خطرات بعد از عمل بینی به شدت کاهش پیدا کرده است. اما برخی افراد ممکن است شرایط لازم برای این عمل را نداشته باشند. پس بهتر است قبل از گرفتن وقت عمل بینی، دقت کنید تا سلامتی خود را به خطر نیندازید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *