نوع دلتای ویروس کرونا:
در طی تحقیقات جدید، دانشمندان متوجه شدند که نوع جدیدی از کرونا با نام دلتا کرونا وجود دارد. ابتدا در هند شناسایی شده و درحال گسترش در کشورها میباشد. این ویروس دلتا بهتر میتواند به سلولهای ریه نفوذ کرده و آنهارا باهم ترکیب کند. به عنوان مثال یک سلول آلوده به نوع دلتا، با همجوشی سلول سالم مجاور خود، ذرات ویروسی را سریعتر وارد میکند.
این مهارت ویروس جدید بطور ژنتیکی به ویروس قبلی قابل انتقال بوده و بیماری ناشی از آن شدیدتر است. همچنین دانشمندان دریافتند که نوع دلتا کرونا اگرچه میتواند از پادتن فرار کند، اما کاملا مقاوم نیست. حتی ممکن است افرادی که واکسینه شدند هم(بخصوص آنهایی یک دوز تزریق کردند) به این ویروس آلوده شوند.
در ایران هم، در قسمت جنوبی کشور مخصوصا در استان سیستان و بلوچستان، نوع دلتا دیده شدهاست.
واکسینایون علیه دلتا:
محققان دانشگاه آکسفورد، به بررسی پادتن خون افرادی که دو دوز واکسن به آنها تزریق شده، در مورد نوع بسیار مسری دلتا پرداختهاند. در ادامهی این تحقیقات مشخص شد که نسل فعلی واکسنها در برابر نسخهی دلتا محافظت ندارد. همچنین اخطاارهایی مبنی براین موضوع وجود دارد که غلظت سرمی آنتیبادی برای خنثی سازی ویروس تا حدی کاهش یافته است.
اما تجزیه و تحلیلهای منتشر شده توسط بهداشت عمومی انگلستان، نشان میدهد که دو واکسن فایزر و مدرنا بیشاز 90درصد در برابر نوع دلتا محافظت دارند.
دانشمندان ارشد سازمان بهداشت جهانی اعلام کردند که نوع دلتا در حال تبدیل شدن به نسخهی جهانی این بیماری است. همچنین احتمال دادند، ایجاد عفونت در افرادی که قبلا مبتلا به ویروس COVID-19 بودند، بسیار بالا است. WHO اعلام داشت در کشورهایی که ممنوعیت زدن ماسک برداشته شدهاست، بهتر است مردم همچنان رعایت کرده و ماسک بزنند.