زیبایی

پیکرتراشی و مزوتراپی چیست ؟

مزوتراپی

پیرو بخش قبل که درباره‌ی جراحی پلاستیک، ترمیمی و اطلاعات در این زمینه بود. در این بخش اطلاعات تکمیلی‌تر را درباره‌ی برخی عمل‌های زیبایی رایج و به اصطلاح ترند را برای شما جمع‌آوری کردیم. در ادامه با ما همرا باشید.که در این سری از توضیحات به پیکرتراشی و مزوتراپی پرداخته‌ایم.

پیکرتراشی

دستیابی به اندام ایده‌آل می‌تواند سخت باشد. درحالی که ورزش و یا یک رژیم غذایی مناسب  می‌تواند به فرم دادن  نواحی خاصی در بدن کمک کند. اما در بسیاری از موارد هم کافی نیست و نیازمند راه‌های کمکی دیگر می‎‌باشد. اگر این سوال برای شما پیش آمده که یک فرد چگونه می‌تواند حتی در سخت‌ترین نواحی بدن مانند شکم و ران زیبایی ظاهر داشته باشد، باید بدانید که او عمل پیکرتراشی را انجام داده است. منظوراز سخت‌ترین نواحی، از لحاظ فرم دادن در این ناحیه‌ها می‌باشد.

روش‌های انجام

پیکرتراشی فرآیند تخریب سلول‌های چربی با درجه‌ حرارت شدید، ارتعاشات صوتی یا تزریق اسید به منظور کمک به بدن برای دفع آنها از نواحی مختلف است. بسیاری از این روش‌ها می‌توانند بصورت غیرتهاجمی(بدون نیاز به عمل) انجام شوند. که عوارض جانبی آن کمتر خواهد بود. بسته به اولویت فرد، پنج نوع روش مختلف درمان پیکرتراشی یا کانتور وجود دارد. اگرچه ممکن است که با هرنوع عمل نتایج مشابهی را داشته باشید، ولی این روش‌ها بسیار از یکدیگر متفاوت هستند.

رایج‌ترین روش‌های پیکرتراشی عبارت‌اند از موارد زیر:

کرایولیپولیز

کاهش چربی با لیزر

کاهش چربی با سونوگرافی

تزریق اسید دیوکسیکولیک

تحریک عضلات

این روش‌ها همگی از نوع غیرتهاجمی(بدون جراحی) هستند.  روش جراحی پیکرتراشی شامل برش‌های کوچکی در پوست است که از طریق آن، چربی اضافی به کمک دستگاه خارج می‌شود. روند بهبودی پیکرتراشی با عمل جراحی، طولانی‌تر بوده و مراقبت‌های بیشتری را به دنبال دارد. معمولا روند بهبودی کامل تا 6 هفته به طول می‌انجامد.

معایب پیکرتراشی

بسته به نوع درمانی که انتخاب می‌کنید، ممکن است نحوه‌ی واکنش بدن شما متفاوت باشد. رایج‌ترین عوارض جانبی آن عبارت است از:

درمان با درجه حرارت شدید: در حین عمل ممکن است درد جزئی رخ دهد. اما معمولا پس از اتمام کار، فروکش می‌کند. در نواحی که گرما داده شده، ممکن است کبودی یا سفتی دیده شود که البته این علائم خفیف است.

درمان با فرکانس رادیویی: این روش با فرکانس اولتراسونیک کار می‌کند. این روش عوارض مشابهی با روش گرما دادن دارد. که احساس گرما و تعرق در نواحی کانتور شده طبیعی است. در ساعات بعداز پیکرتراشی با این روش، ممکن است احساس سوزن سوزن شدن اندکی داشته باشید. برخی از افراد ممکن است تجربه یک ناحیه‌ی داغ را داشته باشند. یعنی محل مورد نظر به دلیل التهاب و، احساس درد و سوزش دارد که پس از چند روز التیام میابد.

درمان با تزریق: این روش چون نسبت به روش‌های دیگر تهاجمی‌تر است، می‌تواند عوارض جانبی بیشتری را داشته‌باشد. درد، تورم، سفت شدن پوست، کبودی و احساس بی‌حسی از معمول‌ترین عوارض آن است. طی یک یا دو هفته این عوارض در صورت خفیف بودن علائم، این عوارض ازبین می‌روند. یکی از اثرات جدی این روش می‌تواند اختلال در حرکت فک باشد.

درمان با تحریکات عضلانی: شایع‌ترین عارضه جانبی این روش، کشیدن غیرارادی عضلات در ناحیه تحت درمان است. درد عضلانی و قرمزی پوست نباید دیده شود(علی‌الخصوص در طولانی مدت) اما در بعضی موارد ممکن است مانند یک حساسیت بروز پیدا کند.

مهم نیست کدامیک از روش‌های پیکرتراشی را انتخاب می‌کنید، مهم این است که با خطرات احتمالی و عوارض جانبی آن آشنا باشید. علاوه‌براین هنگام انتخاب یک مرکز درمانی، تحقیقات خود را به خوبی انجام دهید و مطمئن باشید که توسط یک متخصص انجام می‌شود.

مزوتراپی

مزوتراپی روشی است که از تزریق ویتامین‌ها، آنزیم‌ها و هورمون‌ها برای جوان‌سازی و سفت شدن پوست استفاده می‌کنند. البته این روش در ازبین بردن چربی‌های اضافی کاربرد دارد. پزشکی در فرانسه این روش را در سال 1952 برای تسکین درد ارائه و توسعه داد. تزریق مزوتراپی، با ایجاد لیپولیز، پارگی و مرگ سلولی در سلول‌های چربی را ایجاد می‌کند.

موارد استفاده از مزوتراپی

در نواحی مانند معده، ران، پاها و بازوها چربی‌ها را ازبین می‌برد

کاهش سلولیت

سفت شدن پوست

روشن کردن پوست

در درمان آلوپسی، شرایطی که باعث ریزش مو می‌شود، کاربرد دارد

در مورد آخر، از سوزن‌های بسیار ریز و ظریف برای تزریق به لایه‌ی میانی یا همان مزودرم پوست استفاده می‌شود. درمان با مزوتراپی، گردش خون ضعیف و التهاب را که باعث آسیب پوستی  می‌شود را اصلاح می‌کند. فرمولی برای مواد تزریق شده وجود ندارد، پزشکان از راه‌حل‌های مختلفی استفاده می‌کنند.

مزوتراپی

روش کار 

داروی بی‌حسی روی پوست شما زده خواهد شد. با استفاده از یک سوزن کوتاه مخصوص مواد به ناحیه‌ی مورد نظر تزریق می‌شود. ممکن است یک اسلحه مکانیکی به سوزن متصل شود که برای تزریق‌های پی‌در‌پی کاربرد دارد. تزریق‌ها می‌تواند در عمق‌های مختلفی باشد(از 1 تا 4 میلی‌متر داخل پوست). ممکن است پزشک بسته به نوع تزریق این کار را با زاویه‌ی کمی انجام دهد. برای داشتن تاثیر مطلوب، به چند جلسه درمان با مزوتراپی نیاز است. که معمولا بین 3 تا 15 جلسه می‌باشد.

مزوتراپی برای درمان درد

مزوتراپی در زادگاه آن، فرانسه، قبل‌از هرچیزی یک روش پزشکی و دارویی است و برای درمان درد مزمن و آسیب حاد انجام می‌شود. در فرانسه متخصصان مزوتراپی معمولا هنگام درمان درد از داروی گشادکنندگی عروق بوفلومدیل استفاده می‌کنند. متخصصان معتقدند، با افزایش گردش خون در بافت موضعی ازبین بردن ضایعات آسان‌تر می‌شود. با تزریق پنتوکسی‌فلین به روش مزوتراپی، امید است که اثر درمانی آن برای مدت طولانی‌تری در مقایسه با سایر راه‌های تجویز بهتر و کاربردی‌تر باشد. هم‌چنین مزوتراپیست‌ها از SCT برای طیف وسیعی از اختلالات درد مزمن استفاده می‌کنند که به عنوان یک عامل ضد پوکی استخوان شناخته می‌شود. علائم استفاده از SCT حالت تهوع و استفراغ شدید اما گذرا گزارش شده‌است که از 300 بیمار در 1 نفر اتفاق می‌افتد.

معایب مزوتراپی

عفونت پوست: در این مورد عفونت جدی پوست در ناحیه تزریق قابل مشاهده‌است. اما فقط زمانی اتفاق می‌افتد که درمان مزو در شرایط غیربهداشتی انجام شود.

ناراحتی ناشی‌از خار سوزن: اگر آستانه‌ی درد کمی دارید، ممکن است به علت تزریق‌های پیاپی احساس درد، از خار سوزن را احساس کنید. با این حال با بی‌حس کردن موضعی ناحیه مورد درمان می‌توان تا حدی از این امر جلوگیری کرد.

احساس سوزش: احساس سوزش در ناحیه درمان یک عارضه‌ی طبیعی است. شما می‌توانید با گذاشتن یخ روی محل تزریق، سوزش را به حداقل برسانید.

تورم و کبودی: دو عارضه‌ی جانبی دیگر هستند. تقریبا هر فرد پس از مزوتراپی آن را تجربه می‌کند. اما ظرف مدت 2 ساعت این علائم ازبین می‌رود حتی اگر طولانی مدت هم باشد نباید بیشتراز یک روز دوام داشته باشد. بستن ناحیه‌های متورم و کبود شده به کاهش علائم کمک میکند.

در آخر باید به این مورد توجه کرد که با انتخاب متخصص پوست با تجربه در این زمینه، می‌توان بطور قابل توجه‌ای از عوارض و خطرات احتمالی از مزوتراپی جلوگیری کرد. در بخش‌های بعدی، با دیگر بخش‌های مرتبط با زیبایی در خدمت شما هستیم.

منابع: ncbi historyofmesotherapyhealthmagazine

 

 

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “پیکرتراشی و مزوتراپی چیست ؟

  1. shadinikifarjam گفت:

    از خواندن این مطلب واقعا استفاده کردم

  2. پریسا گفت:

    سلام و درود خدمت شما. ممنون خیلی جالب بود.
    اگر امکان داره مقاله درزمینه های روانشناسی بیشتر بگذارید.سپاس فراوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *