شانس ابتلای دوباره به کرونا ویروس بعد از تزریق واکسن
به گفته کارشناسان پزشکی، در مواردی که افراد کاملا واکسینه شدهاند، ممکن است از نظر کرونا ویروس مثبت باشند اما این مورد بسیار نادر بوده است. اگرچه این ویروس از طریق واکسن به بدن شما منتقل نمیشود. اما در جلوگیری از ابتلا به ویروس، بطور کاملا 100 درصدی موثر نیست. دستورالعملهای فعلی CDC نشان میدهد، کسانی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند باید واکسن را دریافت کنند.
الگو و عملکرد
مطالعات فعلی نشان داده است که واکسنهای فعلی تا کنون، از انواع شناخته شده ویروس کرونا محافظت میکنند. با این حال ممکن است در مقابل جهش های جدید آنقدر موثر نباشند. برای ارتقای عملکرد واکسنها، روشهای جدید مورد تحقیق و بررسی قرار میگیرند. گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در امریکا(CDC)، نشان داده است که در افراد واکسینه شده پس از دوز اول، حدود 10درصد از افراد به کرونا مبتلا میشوند. دو هفته بعداز تزریق دوز دوم، از 2479 نفر واکسینه شده، فقط 3 نفر مبتلا شدهاند. این احتمال وجود دارد که بعداز واکسیناسون در صورت مبتلا شدن، کرونا مانند یک سرماخوردگی معمولی، بدون علامت یا با علائم خفیف بروز پیدا کند. تعیین توالی ژنوم ویروس ،در این مورد که آیا هر عفونت و علائم جدید از سوی ویروس اصلی است یا نوع دیگر(جهش یافته)، حائز اهمیت است. هم چنین در ساخت و عملکرد واکسن تاثیر بسزایی دارد. CDC در تلاش است تا الگوهای بیماری را در افراد مبتلا که میتواند باعث عفونت شود را شناسایی کند. تا بتواند از بروز هرگونه اشتباه در عملکرد واکسن جلوگیری کند.
درصد عملکردی واکسنها
کارایی واکسنهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. بطوری که برای هر دو واکسن فایزر و مدرنا، 95درصد اثربخشی داشتند. در حالی که این میزان برای واکسن جانسون- جانسون، 72 درصد است. همچنین برای واکسن آسترازنیکا که مورد استفاده در ایران است، این کارایی 66درصد است. تمامی واکسنها پساز تولید، مراحل تایید کیفیت را سپری میکنند و سپس عرضه میشوند(بیشتر بدانیم). عوارض برای هر سه واکسن مشابه است و نشان میدهد که این واکسنها به ایجاد محافظت در برابر بیماری کمک میکنند. باید به این نکته توجه داشت که این آزمایشات فقط برای ارزیابی اینکه آیا واکسن میتواند مانع از ابتلا به ویروس COVID-19 شوند، طراحی شده است. بنابراین این آمار فقط کسانی را شامل میشود که علایم را بروز میدهند. این بدان معناست که میزان کارآیی آزمایشات، نشان دهندهی میزان عملکرد واکسن در جلوگیری از ابتلا به ویروس بدون علامت نیست. اما محققان در حال بررسی و تحقیق در مورد بیماران بدون علامت هستند.
- منبع :nbcboston
چقدر جالب ممنونم