سرتیتر مطالب
شاید این سوال برای شما هم به وجود آمده که برای حجم دهی و جوانسازی کدام یک بهتر است؟ تزریق فیلر یا تزریق چربی؟ امروزه حجم دهی و فرم دهی به بدن و صورت، تنها محدود به یک روش نیست. هر دو روش، یعنی تزریق فیلر و چربی، باعث حجم گرفتن، فرمدهی و از بین رفتن چروک و فرو رفتگی ها میشوند. اما مانند هر اقدام زیبایی دیگر، هر کدام از این راه ها مزایا و معایب خودشان را دارند. پس برای پاسخ به سوال “تزریق چربی بهتر است یا فیلر؟” ، نیاز دارید که با نحوه انجام، ماندگاری، معایب و مزایای هر دو آشنا شوید و روش مناسب برای خودتان را انتخاب کنید. در این مطلب یک مقایسه کامل بین تزریق چربی و تزریق فیلر را برای شما گردآوری کرده ایم.
تزریق فیلر چیست؟
فیلر یا ژل پر کننده، مادهای است که با تزریق آن به زیر پوست، میتواند با خاصیت پر کنندگی خود، باعث افزایش حجم و فرمدهی و همچنین کاهش چین و چروک شود. فیلرهای زیبایی از مواد مختلفی مثل هیالورونیک اسید، پلی لاکتیک و کلاژن تشکیل میشوند و علاوه بر اثر حجیم سازی و تغییر فرم، به جوانسازی محل تزریق نیز کمک میکنند.
تزریق فیلر میتواند به نقاط مختلفی از صورت مثل گونه، چانه، بینی و فک انجام شود. همچنین امروزه برای فرمدهی به نقاط مختلف بدن مثل دستها، پاها، باسن و سینه از فیلر بدن (فیلر بادی) نیز استفاده میکنند.
تزریق فیلر یک روش موقت و سریع برای افرادی است که میخواهند در سریعترین زمان، نتیجه و تغییر را در صورت یا بدن خود مشاهده کنند.
کاربردهای تزریق فیلر
تزریق فیلر با داشتن خاصیت پر کنندگی و سفت کنندگی، در نواحی مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد:
- تزریق به زیر چشم جهت پر کردن گودی
- حجیم سازی گونه و فک
- ایجاد زاویه فک
- کشیده تر کردن چانه
- رفع قوزهای جزئی بینی
- لیفت ابرو و شقیقه
- جوانسازی و حجم دهی به دست
- حجم دهی و اصلاح فرم ساق و مچ پا
- حجم دهی به سینه ها و باسن
- پر کردن گودی های بدن مثل هیپ دیپ (کنار لگن)
نحوه انجام تزریق فیلر
تزریق فیلر به طور مستقیم به زیر پوست صورت میگیرد. ابتدا پزشک ناحیه مورد نظر را ضدعفونی و بی حس میکند. سپس با تزریق دوز مورد نیاز، اقدام به پر کردن ناحیه با فیلر میکند. معمولا از سرنگ انسولین شیشه ای برای تزریق و انتقال فیلر صورت و بدن استفاده میشود. پس از تزریق، نتیجه قابل مشاهده است و با گذشت چند ساعت، نتیجه نهایی به طور کامل مشخص میشود.
بیشتر بخوانید: فیلر بادی چیست؟ کاربردها، مزایا و معایب
تزریق چربی چیست؟
تزریق چربی، یک روش پر طرفدار دیگر برای تغییر ظاهری در حجم و همچنین جوانسازی پوست است. با تزریق چربی، نقاط مورد نظر با بافت چربی بدن خود شما پر شده و ماده خارجی دیگری به بدن شما تزریق نمیشود. تزریق چربی باعث توپر نشان داده شدن صورت و بدن شده و ظاهری زیبا تر برای شما میسازد.
کاربردهای تزریق چربی
تزریق چربی هم مانند تزریق فیلر، برای جوانسازی و افزایش حجم در نقاط مختلفی مثل گونه، چانه، دست، پا، سینه و باسن انجام میشود. علاوه بر این، تزریق چربی میتواند برای ترمیم سوختگی، فرورفتگی، جای زخم و سلولهای آسیب دیده پوست به کار رود.
نحوه انجام تزریق چربی
نحوه تزریق چربی با نحوه تزریق ژل و فیلر کاملا متفاوت است. ابتدا بسته به حجم تزریق و محل آن، از بی حسی یا بیهوشی استفاده میشود. سپس، مقدار مورد نیاز چربی از بافت هایی که ذخیره چربی بیشتری دارند (مثل شکم، باسن و ران) برداشته میشود. در مرحله بعد، به وسیله سانتریفیوژ لوله PRP یا فیلتراسیون، مواد اضافه از آن جدا شده و سلولهای چربی خالص برای تزریق آماده میشوند. پزشک سلولهای چربی خالص را به سرنگ متصل به سرسوزن کانولا انتقال داده و آن را به نقطه هدف تزریق میکند. این تزریق با دقت و تکرار انجام میشود تا بافت چربی و بافت طبیعی به خوبی یکدست شده و نتیجه نهایی کاملا صاف باشد. به همین علت سرعت تزریق چربی نسبت به تزریق فیلر کم تر است و نیاز به زمان بیشتری دارد.
برای تزریق حجم بالای چربی معمولا از سرنگهایی بزرگتر از سرنگ انسولین استفاده میکنند. خرید سرنگ آوا یکی از بهترین گزینهها برای تزریق چربی است که میتوان از حجم 3 تا 20 سی سی را با آن تزریق کرد.
تزریق چربی بهتر است یا فیلر؟ جدول مقایسه تزریق فیلر و چربی
به طور کلی هر دو روش، جزو محبوب ترین راهها برای افزایش حجم، جوانسازی و تغییر فرم هستند. در جدول زیر، تفاوتهای اصلی تزریق چربی و فیلر را برای شما مشخص کرده ایم و در ادامه در مورد هر یک به طور کامل توضیح میدهیم:
مقایسه ماندگاری تزریق چربی و فیلر
تزریق فیلر، یک روش دائمی نیست و ماندگاری آن بسته به نوع فیلر، واکنش بدن و کیفیت فیلر، بین 6 تا 12 ماه ماندگاری دارد. اثر فیلر رفته رفته کمتر شده و معمولا پس از گذشت چند ماه، نیاز به تمدید دارد.
اما تزریق چربی، نسبت به تزریق فیلر ماندگاری بالاتری دارد. این تزریق میتواند در فاصله های 3 ماهه برای ماندگاری بیشتر تکرار شود و تاثیر آن ممکن است تا چند سال نیز روی صورت و بدن شما باقی بماند.
همچنین برخی تکنیک های تزریق چربی مثل میکروگرافت، که چربی مستقیما از خون تغذیه میکند، اثری دائمی دارند.
مقایسه عوارض تزریق چربی و فیلر
تزریق فیلر یکی از کم تهاجم ترین و بی دردسر ترین اقدامات زیبایی برای تغییر فرم و حجم است. این تزریق به ندرت عوارض سنگین دارد و بیشترین چیزی که تجربه میکنید، کمی قرمزی و التهاب پس از تزریق است که با مراقبت های لازم طی چند ساعت رفع میشود.
در مقایسه، میزان تورم و کبودی بعد از تزریق چربی، بیشتر است و معمولا تا یک هفته ادامه دارد. در هفته دوم، کبودی و التهاب برطرف میشود اما ممکن است همچنان کمی از تورم ناحیه باقی بماند.
مقایسه قیمت تزریق چربی و تزریق فیلر
فرآیند استخراج، آماده سازی و تزریق چربی نسبت به فیلر، طولانیتر و حساس تر است و همچنین ماندگاری بیشتری دارد. به همین علت، هزینه تزریق چربی، نسبت به ژل و فیلر بالاتر است.
نتیجه گیری؛ کدام روش را انتخاب کنیم؟ تزریق فیلر یا چربی؟
امروزه تنوع بالای روش های زیبایی، کمک میکنند تا بتوانید مناسب ترین روش را طبق خواستهها و شرایط خود انتخاب کنید. تزریق فیلر یک روش سریع، کم عارضه، مقرون به صرفه و البته موقتی است. در مقابل، فرآیند تزریق چربی کمی طولانی تر است که ماندگاری و هزینه بالاتری دارد.
اگر به دنبال روشی آسان با نقاهت کمتر هستید یا اگر میخواهید پس از چند ماه در شکل و فرم محل تزریق تجدید نظر کنید، احتمالا تزریق فیلر برای شما مناسب تر است. اما اگر به دنبال روشی با ماندگاری بیشتر هستید و تزریق مواد طبیعی را به مواد خارجی ترجیح میدهید، احتمالا تزریق چربی گزینه بهتری برای شما خواهد بود.
همچنین وبسایت Ann Arbor plastic surgery نیز درباره انتخاب بین تزریق چربی و فیلر اینگونه نوشته است:
فیلرها بهترین گزینه برای یک تغییر سریع هستند، زیرا بدون هیچ دوره نقاهتی، باعث افزایش حجم میشوند. چربی ماندگاری بیشتری دارد و برای بیمارانی که تمایل به استفاده از محصولات مصنوعی یا مراجعه منظم برای درمان را ندارند، ایدهآل است.
در نهایت، تصمیم نهایی انتخاب بین تزریق چربی و ژل، نیاز به مشاوره و نظر پزشک نیز دارد. پزشک با بررسی دقیق بافت محل تزریق، میتواند شما را در انتخاب بهترین روش برای فرمدهی و حجم دهی صورت و بدن به درستی راهنمایی کند.