جراحی و مراقبت

چسب بخیه چیست؟ طرز استفاده از چسب بخیه و انواع آن

6ed991d2 96bb 4479 bab2 54f66e498605

قطعا همه ما بریدگی و خراش روی سطح پوست و قسمت های مختلف بدن خود را تجربه کرده ایم. زخم ها و خراش هایی که نیاز به مراجعه پزشک و بخیه عمیق ندارند اما در عین حال نیز نمی توان آن ها را به حال خود رها کرد؛ این زخم ها باید کاملا پوشانده شوند و راه ورود آلودگی و باکتری به داخل آن ها بسته شود.
به طور کلی باید گفت که راه های مختلفی برای بستن چنین زخم هایی وجود دارد که از جمله بهترین و سریع ترین آن ها می توان به چسب بخیه اشاره نمود. این چسب انواع مختلفی دارد و از هر کدام از آن ها برای موارد خاص و قسمت های مختلفی از بدن استفاده می شود.
ما در این مقاله سعی داریم تا به معرفی این چسب پرداخته، انواع مختلف آن را بشناسیم و نحوه استفاده و مزایای آن را نیز بررسی نماییم.

همان­طور که در قسمت قبل به آن اشاره شد، اغلب افراد در طول زندگی خود جراحات شدید یا جزیی را روی قسمت­های بدن خود تجربه می ­نمایند. برخی از این جراحات به­ گونه­ ای هستند که نمی ­توان با یک شستشو و بانداژ ساده آن­را رفع و یا درمان نمود و قطعا برای جلوگیری از ورود هرگونه میکروب و آلودگی به داخل زخم باید این جراحات را به به نوعی بست یا اصطلاحا دوخت.

 بخیه در واقع اصطلاحی است که برای بستن یا دوختن زخم­ها و بریدگی­ها، از آن استفاده می­ شود. اصولا نوع بخیه با توجه به عمق زخم و جراحت و همچنین عضو آسیب دیده تعیین می­شود.

چسب بخیه چیست؟ طرز استفاده از آن

همان­طور که در بخش قبلی به آن اشاره شد، زخم­ها و جراحاتی وجود دارند که عمق و ابعاد آن­ها زیر 3 سانتی متر بوده و عملا نیازی به دوختن و بخیه ­های عمیق ندارند. در چنین مواقعی چسب بخیه می­تواند گزینه بسیار مناسبی باشد، پزشک معالج می­تواند به­ راحتی از این نوع چسب برای بستن و جلوگیری از ورود آلودگی به داخل زخم استفاده کرده و تقریبا مطمئن باشد که جراحت بیمار با گذشت 5 الی 10 روز بهبود می­ یابد.

انواع مختلف و کاربرد آن­ها

این چسب انواع مختلفی دارد. حال آن­که تمام مدل­های آن عملکردی یکسان دارند. ما در این بخش به معرفی انواع مختلف آن خواهیم پرداخت و کاربرد آن­ها رابررسی خواهیم نمود.

چسب بخیه کیتوپور

کیتوپور چسب بخیه ای است که به عنوان لایه ­ای محافظ بر روی زخم هایی که بخیه عمیق شده ­اند و یا زخم­هایی که دارای پانسمان جراحی هستند، استفاده می­شود. این نوع چسب برای اغلب زخم­ها مناسب است.

چسب بخیه کیتوفیکس

کیتوفیکس که اصطلاحا به آن­ها چسب بخیه حصیری نیز می­گویند، ضد حساسیت بوده و برای فیکس کردن پانسمان زخم افرادی که دارای حساسیت هستند بسیار مناسب می­باشد.

چسب بخیه کیتو ترانس پد

چسب استفاده شده در این نوع دارای ظاهری شفاف بوده و خاصیت ضد آب دارد و به بیمار این امکان را می­دهد که بتواند در طول استفاده از آن، محل مورد نظر را شستشو داده و یا حمام کند.

چسب بخیه کیتو ترانس

این مدل نیز از نوع شفاف و ضد آب می­باشد که در موارد بسیار زیادی از آن استفاده می­شود. همچنین چسب استفاده شده در چسب کیتو ترانس نیز ضد حساسیت بوده و برای افراد حساس بسیار مناسب می­باشد.

چسب بخیه کیتو استریپ

کیتو استریپ دارای ظاهری نواری شکل است که چسب آن نیز ضد حساسیت می­باشد. این نوع چسب بخیه بسیار نرم و منعطف نیز می­باشد که استفاده را برای بیمار آسان­تر می­نماید.

چسب بخیه کیتوشان

این چسب که از جنس پلی یورتان ساخته می­شود اغلب در درمان­های جراحی استفاده می­شود. از چسب بخیه کیتوشان به دلیل خاصیت چسبندگی بسیار بالایی که دارد برای درمان طولانی مدت بیماران استفاده می­شود. همچنین پوست بیمار در زمان استفاده از این مدل چسب بخیه می­تواند به راحتی تنفس کرده و مرطوب و آلوده نگردد.

نحوه استفاده صحیح از چسب بخیه

اگر چه استفاده از چسب بخیه به مراتب آسان­تر از سایر موارد دوختن و یا پوشاندن زخم می­باشد، اما آشنایی با نحوه صحیح استفاده از آن می­تواند به سهولت استفاده و دستیابی به نتیجه بهتر بی­انجامد.

ما در این بخش مراحل استفاده از چسب بخیه را به ­صورت گام به گام شرح خواهیم داد:

  • ابتدا باید دست­ها را با دقت توسط آب و صابون شستشو داد.
  • در صورتی که زخم زیادی باز نیست و خونریزی ندارد، باید محل جراحت را نیز به دقت با آب و صابون شستشو داد.
  • سپس باید چسب را باز کرده و به حالت آماده نگه داشت.
  • حال باید در صورت امکان، دو طرف زخم را کشید و تا جای ممکن به یکدیگر نزدیک ساخت.
  • در این مرحله باید چسب را به­ صورت عمودی و بطوری­که چسب بتواند روی هر دو طرف زخم قرار گرفته و آن­ها را به یکدیگر نزدیک نماید، روی زخم چسباند.
  • در صورت نیاز باید از چندین چسب و با فاصله 3 میلی متر از یکدیگر استفاده نمود تا نتیجه بهتری حاصل شود.

همچنین برای برداشتن و کندن چسب بخیه از روی محل زخم بهتر است تا روی زخم و چسب را با محلول هیدروژن پراکسید و آب شستشو داده تا ضمن تمیزی بیشتر، چسب روی زخم نرم­تر شده تا راحت­تر از روی پوست جدا گردد.

مزایای استفاده از چسب بخیه

قطعا استفاده از انواع مختلف چسب­های بخیه می­تواند دارای مزایای بسیار زیادی برای پزشکان و یا حتی بیماران باشد. از جمله مزایای استفاده از آن می­توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سهولت استفاده برای افراد مختلف
  • صرفه­ جویی در وقت پزشک و تسریع زمان رسیدگی و درمان بیمار
  • امکان بهبود زخم و درمان در مدت زمان کوتاهی بین 5 الی 10 روز
  • دارای خاصیت­ ضد آب بودن و ضد حساسیت بودن که کمک بیشتری به تحمل بیمار می­ نماید
  • عدم نیاز به بی­حسی در زمان استفاده
  • جداسازی آسان و سریع

در پایان

ما در این مقاله به معرفی چسب بخیه، انواع آن­ها و کاربرد هر یک از مدل­های مختلف این نوع چسب پرداختیم. به ­طور کلی باید گفت که عملکرد تمام مدل­های چسب­های بخیه به یک شکل می­باشد؛ اما قطعا پزشک معالج می­تواند با توجه به نوع زخم و محل جراحت نوع مناسب­تری را برای بیمار در نظر بگیرد و از مدل مناسب بیمار استفاده نماید.

چسب بخیه فارماپلاست و چسب بخیه 3M (تری ام) از بهترین چسبهای بخیه هستند که می توانید از تجهیزات پزشکی زیمانو بصورت انلاین خریداری نمایید.

 

[ux_products ids=”14352,4118,23835,21495″]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *