زیبایی

معرفی و شناخت جراحی پلاستیک

جراحی پلاستیک

معرفی جراحی پلاستیک:

جراحی پلاستیک یک تخصص جراحی است که شامل ترمیم، بازسازی یا تغییر در بدن انسان است. می‌توان آن را به 2 دسته تقسیم کرد: جراحی ترمیمی و جراحی زیبایی. ترمیمی شامل جراحی جمجمه، دست،میکروسکوپی و درمان سوختگی است.یعنی جراحی ترمیمی با هدف بازسازی بخشی از بدن یا بهبود عملکرد آن انجام می‌شود. اما جراحی زیبایی بهبود شکل ظاهری را هدف قرار می‌دهد.

جراحی پلاستیک

تاریخچه‌:

کلمه‌ی پلاستیک در جراحی پلاستیک، برخلاف باور عموم معنی مصنوعی را نمی‌دهد. بلکه از کلمه‌ی plastikos در یونان باستان گرفته شده‌ که به معنی قالب و فرم‌دادن می‌باشد. تکنیک‌های جراحی ترمیمی تا800 سال قبل از میلاد  در هند در حال انجام بود. سوشروتا پزشکی بود که در زمینه‌ی جراحی پلاستیک و آب مروارید در قرن 6، قبل از میلاد مشارکت داشت.

پزشکان انگلیسی برای دیدن عمل زیبایی بینی با روش هندی، به هند سفر کردند. گزارش‌های مربوط به این این سفر، در مجله‌ آقایان در سال 1794 منتشر شد. در سال 1815، جوزف کنستانتین کارپو توانست اولین جراحی بزرگ جهان غرب را انجام دهد. او عمل جراحی بینی افسر نظامی را که در اثر اثرات سمی جیوه از دست رفته بود ، انجام داد. به دلیل خطرات مرتبط با عمل جراحی به هر شکلی،بخصوص در ناحیه سر و صورت، در قرن 19 و 20 بود که جراحی رایج شد.

اولین جراح پلاستیک آمریکایی جان پیتر متاوئر بود. که در سال 1827 اولین جراحی شکاف کام را با ابزارهایی که خودش طراحی کرده بود، انجام داد. هم‌چنین در سال 1891، جان رو، متخصص گوش و حلق و بینی آمریکایی نمونه‌ای از کارهای خود را ارائه داد. برای مثال، زن جوانی که قوز پشت بینی او را با عمل جراحی کاهش داد. از این دوران به بعد، جراحی پلاستیک برای بهبود نقص‌های گذشته یا در طول زمان بوجود آمده، اهمیت فراوانی یافت.

روش‌ انجام:

در جراحی پلاستیک، انتقال بافت پوست(پیوند پوست) یک روش بسیار معمول است. در صورت عدم وجود یا کمبود بافت طبیعی، می‌توان سلول‌های اپی‌تلیال را در شرایط آزمایشگاهی یا مصنوعی کشت داد. هم‌چنین در صورت عدم وجود بافت، می‌توان از عمل جراحی میکروسکوپی برای انتقال بافت استفاده کرد. دو نوع بافت پیوندی داریم:

  • آلوگرافت: از اهدا کننده‌ی همان گونه گرفته شده‌است.
  • زنوگرافت: از اهدا کننده‌ای از گونه‌ی مختلف گرفته شده‌است.

جراحی پلاستیک بر برش‌های دقیق تاکید دارد. بنابراین این برش‌ها باید در خط چین‌ها یا خطوط طبیعی پوست قرار گیرند. هم‌چنین استفاده از بهترین مواد بخیه و برداشتن به موقع بخیه‌ها نایج خوب و قابل قبولی را به همراه دارد.

جراحی ترمیمی:

این نوع جراحی برای اصلاح نقص عملکردی ناشی از سوختگی، آسیب‌های تروماتیک مانند شکستگی استخوان صورت انجام می‌شود. هم‌چنین برای ناهنجاری‌های مادرزادی مانند شکاف لب و یا ناهنجاری‌های رشد، جراحی ترمیمی کاربردی است. متداول‌ترین روش‌های ترمیمی برداشتن تومور، جراحی فک، و جراحی کاهش حجم پستان می‌باشد. جراحی ترمیمی یک تخصص نیست، بلکه در کنار جراحی پلاستیک شناخته می‌شود. برای خطری که برای بیمار ایجاد می‌کند، روش درمانی می‌تواند ترمیمی باشد اما از نظر پزشکی ضروری نیست.

جراحی زیبایی ترمیمی

 

جراحی زیبایی:

این نوع جراحی، در قسمت‌های طبیعی بدن انجام می‌شود و تنها هدف آن بهبود ظاهر فرد و یا ازبین بردن علائم پیری است. در سال 2014، تقریبا 16میلیون عمل زیبایی فقط در ایالات متحده انجام شد. عمل‌های زیبایی رایج شامل: بزرگ کردن سینه، عمل بینی، لیپوساکشن و لیفت پلک است. هم‌چنین روش‌های غیرجراحی شامل بوتاکس و لیزر موهای زائد می‌شود. البته باید توجه داشت که جراحی زیبایی، خیلی از عمل‌ها را شامل می‌شود و ما ب معمول‌ترین آنها اشاره کردیم.

عوارض و خطرات: 

همه‌ی جراحی‌ها، خطراتی را به دنبال دارند و جراحی زیبایی از این قاعده مستثنا نیست. عوارض معمول آن شامل هماتوم، آسیب عصبی، اسکار آسیب اندام است. هم‌چنین پروتز پستان می‌تواند عوارض زیادی از جمله پارگی داشته باشد. بهترین را برای کاهش خطرات ناشی از عمل، انتخاب جراحی است که عمل را دقیق انجام دهد.

تغییر شیوه‌ی زندگی در روند بهبودی بسیار موثر است. برای مثال در افراد سیگاری بسیار مهم است که قبل از عمل حتما این عمل را ترک کنند. زیرا در افراد سیگاری زخم دیرتر بهبود میابد و نتیجه‌ی نهایی عمل در آنها قابل قبول نیست. هم‌چنین داشتن یک رژیم غذایی سالم قبل و بعد از عمل،می‌تواند باعث تسریع در ترمیم و بسته شدن زخم شود.

مزایا و معایب جراحی پلاستیک:

اولین و مثبت‌ترین اثر جراحی پلاستیک این است که در تنظیم ظاهر شما با ظاهر ایده‌آل شما بسیار کمک می‌کند. از دیگر اثرات آن می‌توان به این اشاره کرد که سلامت جسمی شما را ارتقا می‌دهد. برای مثال عمل زیبایی بینی، علاوه بر زیبایی می‌تواند در موارد تنفسی نیز کمک کند. مثال دیگر آن عمل لیپوساکشن است که این امکان را به فرد می‌دهد که بعد از عمل پویاتر باشد. هم‌چنین با اصلاح و تغییر ظاهر خود متناسب با ایده‌آل ذهنتان، به اعتماد به نفس بالایی می‌رسید.

از معایب آن میتوان در درجه‌ی اول به این مورد اشاره کرد که عمل‌های زیبایی هزینه‌بر هستند. این عامل باعث می‌شود که این روش درمانی-اصلاحی در دسترس همه نباشد. بحث اعتیاد به عمل‌های زیبایی در بسیار حائز اهمیت است. که به موجب آن فرد دائما در ظاهر خود حتی نقص‌هایی که وجود نداد را کشف می‌کند. خطر مرگ اگرچه طبیعی نیست، ولی احتمال آن وجود دارد که در طی عمل و یا بعداز اتفاق بی‌افتد. این اتفاق می‌تواند به دلیل واکنش به آرامش‌بخش یا به دلیل سابقه‌ی بیمار بستگی داشته باشد. این نکته را باید به یاد داشته باشیم که در بعضی موارد، شاید نتیجه‌ی عمل، نتیجه‌ی دلخواه و مطلوب ما نباشد.

جراحی پلاستیک

 

 

زمان و سن مناسب برای عمل زیبایی:

معمول‌ترین سن برای انجام عمل‌های زیبایی، سن 20سالگی می‌باشد. اما این بدان معنی نیست که در سنین بالاتر این عمل انجام نمی‌شود. حتی در سنین بالاتر برای رفع روند پیری، خواهان عمل زیبایی بیشتر است. بهتر از اقدامات مربوط به عمل زیبایی در سنی انجام شود که بدن رشد خود را کرده باشد. سن مناسب برای عمل بوتاکس، معمولا در سنین بالای 30 سال انجام می‌شود. اما بازهم بستگی به پدیدار شدن خطوط روی صورت دارد. در دهه 40 و 50، فرایند پیری با سرعت بیشتری طی می‌شود. در این سن، جراحی پلک محبوب‌ترین عمل برای جوان‌سازی ظاهر است. هم‌چنین لیف صورت، بدون هیچ برشی در پشت گوش، در این سن نیز، می‌تواند از جراحی‌های گسترده‌تر در آینده جلوگیری کند.

منابع: wikipediauniversityofrochesterhkbsurgery

6 دیدگاه در “معرفی و شناخت جراحی پلاستیک

  1. پریسا گفت:

    باسلام.اطلاعات عمومی خوبی بود…. متن های سایت شما همیشه روان و ساده هستند و متوجه نمیشی کی ب پایان مقاله میرسی. ممنون و خسته نباشید.?

    1. سبا مفید گفت:

      ممنونم از انرژی مثبت شما

  2. Nikbakht گفت:

    با سلام، مطالب کامل و روان بود مشخصه که برای جمع آوری مطالب زحمت زیادی کشیده شده تشکر از زحماتتون

    1. سبا مفید گفت:

      ممنونم از همراهی شما

  3. Asal گفت:

    مرسی از مقاله روان و کاملتون . ⁦◉‿◉⁩
    اگه میشه درباره کاهش وزن هم در سایت مقاله بزارین

    1. سبا مفید گفت:

      ممنون که همراه ما هستین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *