مراقبت از بدن

چسب دندان مصنوعی و نحوه استفاده از آن

چسب دندان مصنوعی چیست؟

اگر دندان های مصنوعی یا پروتزهای مصنوعی خود را به تازگی تهیه کرده اید یا سال‌ها است که از آنها استفاده می کنید، یا حتی کسانی را می‌شناسید که با این پروتزها سر و کار دارند؛ در هر صورت قطعاً با معضل و مشکل نگهداری آنها در محل مناسب خود و راحتی پروتزها در دهان آشنایی داشته و در این مورد سوالاتی خواهید داشت.
در پاسخ به چنین سوالی قطعاً اولین راهکار می تواند استفاده از چسب دندان مصنوعی باشد. این چسب که در اشکال مختلفی همچون ژل یا کرم، خمیر، پودر و حتی نوار در بازار موجود هستند، می‌تواند کمک بسیار زیادی به شما نمایند.
ما در این مقاله سعی داریم تا به معرفی آن پرداخته و نحوه عملکرد و مزایای استفاده از آن را بررسی نمائیم.

چسب دندان مصنوعی چیست؟

همانطور که در بخش قبل گفته شد، یکی از معضلات و مشکلاتی که افراد در زمان استفاده از دندان ها و پروتزهای مصنوعی با آن مواجه می شوند، بحث استحکام یا همان فیکس شدن آنها در جای مناسب و درستی از دهان می باشد؛ زمانی که دندان مصنوعی یا پروتز در دهان شخص قرار دارد، به مرور زمان دندان مصنوعی با لثه تماس پیدا کرده، ایجاد سائیدگی می نماید و نهایتاً حرکت دندان مصنوعی را روی لثه دشوار می سازد یا موجب خارج شدن دندان مصنوعی از جای درست خود می شود. این مشکل همچنین با گذر زمان و تحلیل رفتن و تغییر سایز و شکل فک و لثه های افراد نیز بروز پیدا کرده و نهایتاً شخص را مجبور به تحمل درد یا تعویض دندان مصنوعی خود می نماید.

یکی از بهترین روش ها برای رفع این مشکل استفاده از محصولی به نام چسب دندان مصنوعی خواهد بود. این چسب محصولی است که بر روی سطح زیرین دندان مصنوعی اعمال می شود و با ایجاد یک لایه محافظ مناسب میان دندان مصنوعی و لثه موجب استحکام هر چه بیشتر دندان مصنوعی در جای خود شده و از سائیدگی و آسیب لثه نیز جلوگیری می نماید.

همچنین کسانی که می خواهند با دندان های مصنوعی خود مواد غذایی ترد، چسبنده، سخت یا جویدنی را مصرف کنند باید بدانند که استفاده از چسب دندان مصنوعی می تواند استحکام پروتز را بر روی لثه بیشتر کرده و با آنها این امکان را می دهند که بتوانند هر نوع مواد غدایی را مصرف کنند.

انواع چسب دندان مصنوعی 

همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، این نوع چسب در اشکال مختلفی از جمله ژل یا کرم، خمیر، پودر و حتی نوار در بازار موجود هستند و افراد مختلف می توانند با توجه به نیاز و سلیقه خود آنها را تهیه و استفاده نمایند. بطور کلی عملکرد همه مدل ها یکسان می باشد اما نحوه استفاده از آنها با هم تفاوت خواهد داشت.

برای مثال چسب هایی که به صورت ژل یا خمیر ساخته می شوند، مستقیماً روی دندان مصنوعی اعمال شده و سپس در دهان و روی محدوده مشخص خود قرار می گیرند. یا در مدل های پودری باید ابتدا پودرها را قبل از استفاده بر روی دندان مصنوعی، طبق دستورالعمل ذکر شده از سوی شرکت سازنده آن، با آب مخلوط و سپس استفاده نمود.

بنابراین می توان بصورت کلی انواع مختلف و نحوه استفاده از آنها را به شکل زیر دسته بندی نمود:

  • چسب دندان مصنوعی کرمی یا ژلی:

نوع کرمی را می توان رایج ترین نوع دانست. استفاده از این نوع چسب بسیار آسان و راحت می باشد. کافی است تا مقداری از چسب را توسط اپلیکاتور سر تیوب چسب روی قسمت مربوطه دندان مصونوعی ریخته و آنرا در جای مناسبی از لثه و فک فیکس نمود.

  • چسب دندان مصنوعی پودری:

 به شکل پودری تولید می شود، ابتدا با ترکیب شدن با آب به حالت خمیری یا کرمی در آمده و برای چسباندن دندان مصنوعی به لثه درست مانند مدل کرمی عمل می کند.

  • چسب دندان مصنوعی نواری:

چسب دندان مصنوعی نواری نیز نوع دیگری از چسب های دندان مصنوعی هستند که اغلب گران قیمت تر از انواع دیگر می باشند. این مدل چسب نیز طریقه مصرف آسانی دارد. برای اینکار باید نوارها را روی قسمت مربوطه دندان مصنوعی قرار داده و سپس روی لثه چسباند.

[ux_products ids=”29239,24836,19109,28042″]

طرز استفاده از چسب دندان مصنوعی 

  • چسب را بر 3 یا 4 قسمت از دندان مصنوعی فک بالا یا پایین به صورت نقطه ای قرار دهید.
  • چسب دندان مصنوعی را به گونه ای بزنید که نزدیک لبه دندان نباشد.
  • توجه داشته باشید که توازن چسب ها بر نقاط مختلف یکسان باشد.
  • دندان مصنوعی را در دهان قرار داده و فشار دهید. توجه داشته باشید اگر چسب از دندان مصنوعی بیرون بزند و طعم آن را حس کنید به معنای استفاده ی بیش از حد از چسب است. در این صورت، لازم است دندان را درآورید و این اقدامات را دوباره تکرار کنید.

عوارض چسب دندان مصنوعی چیست؟

  • در برخی از چسب های دندان مصنوعی به منظور افزایش چسبندگی از زینک استفاده می‌شود، مقدار کمی از زینک مشکلی ایجاد نمی‌کند اما بسیاری از برند ها در مصرف این ماده زیاده روی می‌کنند و باعث ایجاد مشکلاتی برای سلامت فرد خواهند شد. البته امروزه چسب هایی تولید می‌شوند که فاقد زینک می‌باشند.
  • فرمولاسیون این چسب به گونه ای است که در طولانی مدت باعث ایجاد مشکلاتی برای معده خواهد شد. البته که برخی افراد نیز مدت کوتاهی بعد از استفاده از این محصول دچار یبوست شده‌اند. به همین منظور به شدت از بلعیدن چسب خودداری نمایید.

مزایای استفاده

استفاده از یک چسب دندان مصنوعی مناسب می تواند مزایای بسیار زیادی برای کسی که از آن استفاده می کند به همراه بیاورد. از جمله مهمترین مزایای این چسب ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  •  می تواند به ثابت ماندن دندان مصنوعی در جای خود کمک کرده که علاوه بر حفظ راحتی و زیبایی می تواند به حفظ سلامت و استحکام لثه فرد نیز کمک نماید.
  •  می تواند موجب استحکام دندان مصنوعی بر روی لثه ها شود و فعالیت هایی مانند جویدن یا گاز زدن غذا را تسهیل نماید.
  • با استفاده از یک چسب دندان مصنوعی با ترکیبات آنتی باکتریال می توان با تجمع آلودگی و باکتری و همچنین بوی بد دهان مبارزه کرد و نفس تازه تری داشت.
  • جلوگیری از ایجاد زخم و التهاب بر اثر سایش دندان های مصنوعی بر روی لثه

بهترین چسب دندان مصنوعی 

  • بهترین چسب دندان مصنوعی، محصولی است که زینک فری باشد، یعنی داخل آن به منظور چسبندگی بیشتر از زینک استفاده نشده باشد. همچنین ضد آب است و قدرت چسبندگی آن برای استفاده ی طولانی مدت مناسب می‌باشد.
  • پیشنهاد می‌شود به هنگام خرید چسب دندان مصنوعی مشخصات محصول را به صورت کامل مطالعه نمایید تا آنچه مورد نیاز شما است را انتخاب نمایید.

چسب دندان مصنوعی چقدر دوام دارد؟

  • یکبار استفاده از چسب دندان مصنوعی در طول روز کافی است، این محصولات عموما ضد آب می‌باشند و در مقابل خوردن غذا و آشامیدن مقاوم می‌باشند. از استفاده بیش از حد از این محصول بپرهیزید.
  • یک تیوب از چسب دندان مصنوعی 40 گرمی برای یک ماه استفاده کافی است.

چسب دندان مصنوعی را از کجا تهیه کنیم؟

این محصول را می‌توانید از داروخانه ها و تجهیزات پزشکی سراسر کشور به صورت آنلاین یا فیزیکی خریداری نمایید. خرید اینترنتی چسب دندان مصنوعی این امکان را به شما می‌دهد تا در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید. همچنین می‌توانید سر فرصت ویژگی ها و مشخصات هر محصول را مطالعه نمایید و از وجود استانداردهای لازم این کالا اطمینان یابید.

قیمت چسب دندان مصنوعی 

قیمت چسب دندان مصنوعی به عواملی چون حجم محصول، برند و کشور سازنده و کیفیت آن بستگی دارد که طیف گسترده ای را در بر می‌گیرد. انواع ایرانی این محصول دارای قیمت کمتری می‌باشند، اما پیشنهاد می‌شود به هنگام خرید کالا، کیفیت را اولویت خود قرار دهید زیرا در صورت خرید محصول نا مرغوب صدمات جبران ناپذیری به سلامت فرد وارد خواهد شد.

در پایان

به طور کلی، اگر دندان مصنوعی به درستی ساخته شده باشد و بصورت کامل در جای خود نصب شود، نیازی به استفاده از چسب دندان برای نگه داشتن آنها در جای خود نیست؛ اما اگر لثه فرد دچار تحلیل یا تغییر اندازه شده باشد و دندان مصنوعی دقیقاً در جای خود فیکس نشود و یا با حرکت بر روی لثه فرد ایجاد درد و التهاب نماید، بهترین راه استفاده از چسب دندان مصنوعی خواهد بود.

با گذشت زمان و با افزایش سن، ساختارهای نگهدارنده در دهان فرد رشد کرده و ساختار لثه و فک تغییر شکل می دهند که این امر موجب می شود دندان های مصنوعی بصورت صحیح در جای خود فیکس نشوند. این اتفاق  می تواند موجب درد، التهاب یا آسیب به دندان های سالم دیگر شود؛ بنابراین بهترین راه برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی استفاده از این چسب ها خواهد بود.

ما در این مقاله به معرفی و بررسی آنها پرداختیم. این چسب ها به اشکال و مدل های مختلفی در بازار وجود دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه آیا لازم است از چسب های دندان مصنوعی استفاده کرد یا خیر و یا اینکه کدام مدل چسب برای شما و دندان هایتان مناسب است، شاید مشورت با پزشک بتواند کمک شایانی نماید.

بطور کلی باید گفت که چسب دندان مصنوعی در صورت استفاده صحیح و رعایت بهداشت و نظافت به هیچ عنوان برای دندان‌های مصنوعی یا دندان‌ها مضر نیستند؛ بنابراین باید دندان های مصنوعی را قبل از خواب از دهان خارج کرده و چسب های روی آن را کاملاً تمیز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *